Eerste wedstrijd LAMEX DDAC een succes!

2 augustus 2021 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Tekst: Sera Gademan / Foto’s: Ronny Wormgoor

Afgelopen donderdag 29 juli werd de eerste wedstrijd van een nieuwe competitie verreden. RTV de Zwaluwen heeft de Lamex DDAC opgezet met als doel een laagdrempelige instap competitie te organiseren voor de categorie dames en nieuwelingen.

Wanneer je nog maar weinig wedstrijd ervaring hebt is het soms lastig om direct in te stappen bij de snelle en ervaren wedstrijd rijders. Daarnaast is het voor de Dames-categorie soms lastig om in het herenpeloton mee te komen en krijgen zij niet de kans om vooraan mee te strijden voor de overwinning. Bij RTV de Zwaluwen vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de breedtesport en willen wij graag zo veel mensen als mogelijk een podium bieden om kennis te maken met het rijden van wedstrijden.

🌬 Winderige omstandigheden

Er stond redelijk veel wind dus er werd al snel geleerd om een waaier te rijden. De kop werd afgewisseld en er werd goed samengewerkt door de deelnemers. De wind had ook dusdanig invloed op de wedstrijd waardoor het lastig was om een gat te slaan.

🏁 Eindsprint

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een eindsprint! Na de finish hebben we verschillende positieve verhalen gehoord!
Hopelijk krijgen we meer renners/rensters enthousiast om op 26 augustus deel te nemen aan de 2e wedstrijd.