Finalewedstrijden beslissend in DAC en DDAC

30 september 2021 | Gepubliceerd in: Nieuws, Wedstrijden

📸foto’s Ronny Wormgoor

De Vendorlink DAC en Lamex DDAC competities werden afgelopen zondag 26 september afgesloten. Voor het eerst dit jaar werden de competitie beslecht met een heuze finale op zondag. Na de spannende wedstrijden werd er hartelijk geproost op het einde van het seizoen onder het genot van een goed verzorgde BBQ.

Bij de Lamex DDAC zijn het truidrages Finn Arends en Sera Gademan die het hele seizoen reeds de koers bepalen. Voorafgaand aan de finale wedstrijd was het Sera Gademan die bovenaan de ranglijst stond, met slecht twee punten voorsprong op Finn Arends.

Onder een stralende zon was het Joost Gesthuizen die er in de laatste wedstrijd met de winst vandoorging. Hij versloeg Finn Arends die sterk als tweede wist te finishen. Sera moest in de laatste wedstrijd nog de winst in het klassement uit handen geven, zij werd in de sluitingswedstrijd vierde achter Nienke Klaassen. Ze werd echter alsnog de beste vrouw in competitie en mocht hierdoor alsnog met opgeheven hoofd naar huis.

Vendorlink DAC: Spanning tot in de laatste wedstrijd

In afwezigheid van de leiders in zowel Categorie A als B lagen er kansen in de laatste wedstrijd van de Vendorlink DAC. Bij de B’s was de eerste plaats al vergeven. Door een serie sterke wedstrijden was Peter Kraaijvanger niet meer te passeren. Echter was de strijd voor het podium nog geheel open in deze categorie. Bij de hoofdmacht van de Vendorlink DAC viel er nog van alles te behalen in de laatste koers van het seizoen 2021.

Het was Sander Giezen die met ambitie mocht starten afgelopen zondag. Zowel de plaatsen van Jelle Nijdam (2e) als die van Roy Hulsteijn (3e) lagen nog binnen handbereik. Daarvoor moest de rappe Giezen wel minimaal als tweede eindigen in de wedstrijd van Categorie B. Uiteindelijk bleek vooral Jos Kaal dit plan te willen dwarsbomen, hij ging er met de winst van door. Sander wist zijn doel te behalen en werd naast tweede in de wedstrijd ook tweede in het klassement. Bas Stoltenberg wist met zijn derde plek nog net de top-10 van het algemene klassement binnen te sluipen.

Een klein kwartier later werden ook de laatste rondes van Categorie A verreden. Gerjo Berentschot, Maikel Willemsen en Steyn van der Veen waren ondertussen uit het peloton ontsnapt en gingen sprinten om de winst. Het was Maikel Willemsen die zijn wiel als eerste over de streept duwde net voor Steyn van der Veen. Gerjo Berentschot moest genoegen nemen met de derde plek. Door de winst wist Maikel ook Wouter Hendriksen nog te passeren in het klassement en hiermee werd hij winnaar van de Vendorlink DAC Categorie A.

Uitslag Sluitingswedstrijd DAC

Uitslag Sluitingswedstrijd DDAC