Na een jaar van afwezigheid was het eindelijk weer zo ver. Het seizoen werd traditiegetrouw geopend met de Februari Wedstrijden! Een waterig zonnetje en een frisse wind vergezelde het peloton tijdens de eerste kilometers van het nieuwe seizoen. De ingepakte renners aan het vertrek maakte er een attractieve koers van.

Al vroeg in de wedstrijd reed er een kleine groep weg met daarbij onder andere Gideon van der Molen (RTV de Zwaluwen), Maarten Koster (RETO Arnhem) en Christaan Lubbers(Sensa – Kanjers voor Kanjers). Dit zorgde er voor dat er een aantal renners in het peloton wakker werden geschut. Met Steyn van der Veen en Chiel Schulten voegde zich nog twee ‘Kanjers’ zich bij de voorste gelederen, zij wisten namelijk samen met Bobby Mellendijk (RTC de Stofwolk) de aansluiting te maken. Ondertussen was Categorie C al afgesprint, daar ging de winst naar Sepp te Nahuis (RTC de Stofwolk).

Dankzij anticiperend rijden wist Marten Koster de winst bij de B’s naar zich toe te trekken. Daardoor werd de kopgroep uitgedund van zes naar vier personen, want voor Gideon van der Molen duurde de wedstrijd ook net iets te lang. De drie overgebleven renners van Sensa – Kanjers voor Kanjers namen het op tegen eenling Bobby Mellendijk. Chiel Schulten bleek de slimste te zijn en kwam als eerste over de streep voor ploeggenoot en oud-Zwaluw Steyn van der Veen. Mellendijk werd derde.

©Foto – Ronny Wormgoor