Geen beloning na sterke Ronde van Gelderland

no_image
20 april 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Zondag 19 april werd in Apeldoorn de Ronde van Gelderland voor Masters 40+ verreden. De Ronde van Gelderland is één van de laatst overgebleven KNWU klassiekers voor Amateurs. Het parcours voert de renners door de heuvelzone rondom de Posbank en over stoffige landwegen tussen Zutphen en Apeldoorn. Dat de koers zeer geliefd is onder de lokale renners blijkt wel uit de 141 starters, waarvan 9 Zwaluwen.

Aan de start stonden Joost Horstink, Jos Kaal, Guus Gerritsen, Mark van Dijk, Vasco de Kinkelder, Berry Huntink, Georg Cornielje, Berry Huntink en Martijn Goedings. In de vroege ochtend liep het kwik niet veel verder op dan een frisse 4 graden Celsius, het was dus een koude start voor het negental.

Na een geneutraliseerd vertrek begon de koers in Beekbergen. De ervaren Berry Huntink nestelde zich van voren en zag hoe een kopgroepje ontstond, echter kon het peloton een hoog tempo blijven ontwikkelen door de rugwind en werd de voorsprong nooit meer dan een minuut. Ondanks het hoge tempo konden de Zwaluwen gemakkelijk volgen en begonnen ze fris aan de heuvelzone in Arnhem.

Het peloton kruist de Posbank met Martijn Goedings in haar buik.
Het peloton kruist de Posbank met Martijn Goedings in haar buik.

Na de heuvelzone nam de route de renners mee naar Zutphen, waar de demarrages elkaar opvolgden. Uiteindelijk wisten Peter Fils en Jan Terpstra nipt uit de greep van het peloton te blijven. Peter Fils won voor Jan Terpstra. Op acht seconden volgde en gefrustreerd peloton, dat zelfs na inspanning van Joost Horstink niet terug kon keren op het wiel van de twee leiders.

Helaas werden de inspanningen van de Zwaluwen onderweg niet beloond in een mooie eindklassering. Martijn Goedings was met een 24e plek namelijk de hoogste geklasseerde, overige Zwaluwen zaten iets verderop in het peloton.