Gerjo Berentschot schiet raak in “thuisronde”

14 augustus 2016 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Voorzitter Gerjo Berentschot is de laatste weken in uitstekende vorm. Dit liet hij eerder al zien met een overwinning in Boxmeer en met twee derde plaatsen, onder meer in Zutphen. Hierdoor gold hij, samen met Joost Arentsen, als één van de favorieten in de BAX Ronde van Doetinchem. Dat het lastiger koersen is als favoriet werd Berentschot eerder deze week al duidelijk in de Ronde van Neede waar de concurrentie aan zijn wiel geplakt zat.

Diezelfde concurrentie wist hij vandaag in Doetinchem van zich los te weken. Halfweg koers reed hij samen met clubgenoot Gideon van der Molen, Thymen Arensman(JvR de Batauwers) en streekgenoot Jop Wensink(Peddelaars Aalten) weg van het peloton. Het tempo in de wedstrijd lag zeer hoog en dat kost Van der Molen helaas de kop, hij moest zijn drie medevluchters laten gaan.

De drie bleven na het lossen van Van der Molen goed samen werken en wisten voldoende voorsprong te houden om er in de finale een mooie driestrijd van te maken. In die strijd was het Berentschot die de andere twee vluchters het vuur aan de schenen legde met een demarrage in de voorlaatste ronde. Dit bleek echter alleen een test te zijn, zo verklaarde Berentschot later, want de twee konden weer terugkomen op het wiel van de sterke Zelhemmer. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in de sprint, Jop Wensink en Thymen Arensman moesten het hoofd buigen voor Berentschot die er met de winst vandoor ging.

Arentsen neemt abbonement op vierde plaatsen

Voor Joost Arentsen was er een minder grote rol weggelegd in Doetinchem. De Varssevelder drukte op eerdere wedstrijden wel duidelijk zijn stempel maar mistte vaak op een haar na het podium, zo ook in Neede afgelopen vrijdag. Op het slopende rondje door Neede was het lastig wegkomen en de koers draaide dan eindelijk ook uit in een massasprint. Arentsen wist met zijn snelle benen een mooie klassering in de wacht te slepen maar miste voor de zoveelste keer het podium door wederom als vierde te eindigen. In Doetinchem wist Arentsen als 12e te eindigen.