Gerjo Berentschot valt naast podium in HLC

10 september 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Op zondag 6 september werd de 19e editie van de Henk Lubberding Classic verreden in regenachtige omstandigheden. Onder de 350 deelnemers bevonden zich ook dit jaar veel Zwaluwen. De wedstrijd kende een vernieuwd parcours waardoor de renners, in plaats van de traditionele 30 kilometers, nu 50 kilometers mochten koersen.

Even voordat de wedstrijd op de dijk bij Lobith werd vrijgegeven kwamen zowel Joost Horstink als Niek Meijer ten val. Zij moesten hierdoor al vroeg in de achtervolging. Er ontstond al vrij snel een kopgroep van circa 35 renners. Rik Hetterscheid, Ralf Scholten, Gideon van der Molen, Tim Spijkers, Joost Arentsen en Gerjo Berentschot maakten deel uit van deze kopgroep. In een later stadium wist Joost Horstink ook nog knap aan te sluiten bij deze groep.

In de beginfase waren vooral Joost Arentsen, Gideon en Gerjo erg actief en betrokken bij verschillende uitvalspogingen. Uiteindelijk was het Gerjo die daadwerkelijk wist te ontsnappen uit deze groep.

Op de eerste beklimming van de Muur van Zeddam plaatste de uiteindelijke winnaar Thijs Wolsink een machtige demarrage. Alleen Gerjo en twee andere coureurs konden volgen. Het viertal werkte goed samen en de andere Zwaluwen verrichten perfect afstopwerk in de achtervolgende groep.

Het viertal liep snel uit en kon dus gaan strijden om de overwinning. Gerjo probeerde nog tevergeefs een sprint te ontlopen door na de beklimming van ‘t Peeske te demarreren. Het drietal reageerde echter alert en wist snel weer aan te sluiten. Een sprint moest de beslissing brengen.

Gerjo lag daarin lang op kop maar werd iets voor de streep voorbij gesneld en kwam teleurgesteld als 4e over de streep. De terechte winnaar was Thijs Wosink. In de achtervolgende groep wisten Joost Arentsen (8e) en Rik Hetterscheid (9e) nog naar een mooie ereplaats te sprinten.

©Foto: Jan Kraaijenbrink