Het NK jeugdwielrennen en de voorbereidingen

5 juni 2016 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

4 jeugdrenners van RTV De Zwaluwen hebben zich weten te plaatsen voor NK jeugdwielrennen op 4 juni in Reeuwijk. In de laatste wedstrijden kwamen hun plaatsen in het klassement voor plaatsing niet meer in gevaar. Marvin Peters, Joris Reinderink, Pepijn Reinderink en Wouter van de Weerdhof zullen de kleuren van De Zwaluwen laten zien op het NK. Finn Arends lukte het net niet, in een geweldig eerste seizoen tot nu toe eindigde hij net een plaats te laag om te worden geplaatst. De wedstrijden waren een goede leerschool voor hem en hij zal zich zeker laten zien de komende jaren.

Kampen 14 mei

Onder erbarmelijke omstandigheden werd de Van Dijkbikes Jeugdronde verreden in Kampen. Een zeer harde wind en stuivend zand maakte deze wedstrijd tot een hele zware wedstrijd. Tijdens categorie 6 was de wind zo hard dat renners van de baan werden geblazen en de wedstrijd werd ook ingekort omdat het onverantwoord was om te rijden.

In categorie 2 haalde Finn een mooie 11 plek. In categorie 5 kwam Marvin als 5de over de streep. Vele malen geprobeerd om weg te rijden uit het peloton, maar door de harde wind erg last. In categorie 6 bereikt Joris een 10de plaats, het was een wonder dat hij op de been kon blijven met de harde wind. In categorie het vertrouwde beeld van de laatste maanden. Een kopgroep met daarin Pepijn en Wouter. In de laatste ronde plaatste Wouter 600 meter voor de finish een geweldige versnelling in een scherpe bocht. Zo hard, dat niemand kon en durfde te volgen. Alleen over de finish, een geweldige prestatie. Pepijn probeerde nog te demarreren voor de 2de plaats, maar blies zich op en eindigde uiteindelijk als 3de.

Nijverdal 21 mei

In tegenstelling tot Kampen was het weer in Nijverdal uitstekend. Aangename temperatuur met een zonnetje. Op het zware parcours met een lange klim werd het klassement definitief opgemaakt voor het NK. Finn startte als eerste en eindigde als 14de. De klim is slopend en zeker als je het parcours nog niet zo goed kent. Marvin kwam als 8ste over de streep na een attent gereden koers. Joris is halverwege de wedstrijd van categorie 6 afgestapt wegens misselijkheid, voelde zich voor de start al niet lekker. Wel geprobeerd maar op dit zware parcours was het snel over voor hem. In categorie 7, kopgroep van 4 met wederom Pepijn en Wouter. Helaas sloeg halverwege het noodlot toe bij Wouter, lekke band en helaas uit koers. Bij demarrage van een renner van De Adelaar twijfelde Pepijn en de andere vluchter en deze was vertrokken en zagen ze niet meer terug. De laatste ronden Pepijn nog geprobeerd om weg te rijden bij zijn medevluchter, maar dit kwam elke keer terug. Doordat de krachten waren verspeeld door de demarrages, een 3de plaats.

NK Jeugdwielrennen in Reeuwijk

Wouter van de Weerdhof wist in Reeuwijk zijn superseizoen te verzilveren. Na een sterke wedstrijd van zowel Wouter als Pepijn moest Wouter en Mark de Groot voor zich dulden in de strijd om de nationale driekleur. Pepijn wist met een knappe 8e plaats ook een hele mooie prestatie neer te zetten.

Eerder op die dag gingen Marvin Peters en Joris Reinderink van start. Marvin reed naar een hele knappe 5e plek in de categorie 5 en Joris werd 33e in de categorie 6.