Jeugd op dreef in GOW, Nieuwenhuis top-10 in GP Hasselt

no_image
7 december 2014 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Vorige week zondag werd in Emmen de 5e wedstrijd van de GOW Competitie verreden. Net als in Eibergen werd er ook in Emmen een dubbelslag behaald door de jeugdrenners van RTV de Zwaluwen. Zowel Marvin Peters als Wouter van de Weerdhof mocht op het hoogste treetje plaats nemen. De hegemonie van de Zwaluwen gaat voort, ook dit weekend werden er in Hasselt(B) en Lemelerveld weer mooie resultaten neergezet in diverse veldritten.

Joris Nieuwenhuis heeft in het Vlaamse Hasselt zijn tweede top-10 plaats van het seizoen in de wacht gesleept. De eerstejaars belofte wist eerder dit seizoen al indruk te maken met een 9e klassering in Ronse. Na een trainingsstage op Mallorca stond er afgelopen weekend de Grote Prijs Hasselt op het programma. De Zelhemmer wist de wedstrijd als 6e te eindigen en was daarmee de beste Nederlander.

Wouter van de Weerdhof in actie
Wouter van de Weerdhof in actie

Wouter van de Weerdhof won zijn 3e GOW wedstrijd op rij, door ook in Lemelerveld met de overwinning aan de haal te gaan. Na een sterke start wist Wouter de kloof met de concurrentie gestaag op te bouwen, hij gaf de voorsprong niet meer weg en reed ogenschijnlijk gemakkelijk richting zijn 3e overwinning. Voor zijn tweede, in Emmen, moest harder geknokt worden. Die wedstrijd draaide uit op een millimeterspring die na bestuderen van de chipmeting in het voordeel van Wouter bleek te zijn. Hij won met een verschil van slechts 0,017 seconden! Ook de wedstrijd bij de jeugd 2 eindigde in een sprint. Daar was Marvin Peters zijn concurrenten wederom te snel af, waarmee hij zijn 4e overwinning binnenhaalde. Peters staat in het klassement ruim aan de leiding, van de Weerhof staat derde en kruipt dichter naar de top toe.

Foto: WSV Emmen

Uitslagen: Website GOW