Johannink snelt naar winst in openingswedstrijd Voorjaars Competitie

12 februari 2023 - Gepubliceerd in: Nieuws, Wedstrijden

Veel ongeduldig renners stond vanochtend vroeg te wachten totdat zij het rugnummer uitgereikt kregen. Voor veel renners was het weer tijd om de eerste wedstrijdkilometers op de weg te maken. Ondanks dat de wedstrijden binnen de Voorjaars Competitie gecategoriseerd zijn als trainingswedstrijden ligt het tempo in het vroege voorjaar al ontzettend hoog. De openingswedstrijd kon rekenen op een mooi deelnemersaantal.

Terwijl de winterzon voorzichtig door de wolken heen probeerden te breken raasden de wielrenners alweer over het parcours. “Wanneer het over de vijftig per uur gaat dan moet ik afhaken”, aldus ervaren rot Fred de Kinkelder die toch even sfeer kwam proeven in Doetinchem. Bloed kruipt waar het niet gaan kant, of iets dergelijks. Terwijl de oud ploegleider van Sensa – Kanjers voor Kanjers weer richting huis vertrok legde voormalig poulain Jelle Johannink het peloton op de pijnbank.

Edwin Ruesink in de nieuwe kleding – ©Ronny Wormgoor

Het duurde dan ook niet lang voordat de Nederlands Kampioen Elite zonder contract zich lost wist te rukken van de grote groep. De Denekamper die sinds dit jaar uitkomt voor A Bloc CT kreeg nog één renner mee die het aandurfde: Maikel Willemsen. De twee wisten een groot gat te slaan. In het peloton leken er weinig renners van zinnens om het gat nog proberen te dichten.

Met de vrijgeleide van het peloton een een oersterke Johannink was er weinig spanning in de finale. Het vat bij Willemsen was leeg en hij moest daardoor in de diepe finale zelfs nog de rol lossen. Ogenschijnlijk eenvoudige werd de overwinning door Johannink naar zich toe getrokken. Willemsen kon het sprintende peloton nog voorblijven en werd tweede voor Pepijn Bruil.

Volgende week is er geen Voorjaars Competitie, we slaan een week over in verband met een wedstrijd van De Graafschap.

Jelle Johannink maakt het zegegebaar – ©Ronny Wormgoor