Joost Arentsen wint op indrukwekkende wijze de Koningsronde van Almelo

28 april 2016 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Op Koningsdag wordt traditiegetrouw de Koningsronde van Almelo verreden op het clubparcours van AWV de Zwaluwen in Almelo. Namens RTV de Zwaluwen stonden Joost Arentsen, Niek Meijer en Gerjo Berentschot aan het vertrek.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte Jop Wensink van De Peddelaars uit Aalten uit het peloton. Na enkele ronden alleen vooruit te hebben gereden kreeg hij gezelschap van Joost Arentsen, Thijs Wolsink en een tweetal andere coureurs. Het vijftal wist geleidelijk een ruime voorsprong op te bouwen en al vrij snel was duidelijk dat de winnaar uit deze groep zou komen.

In de bloedstollende finale reed het vijftal rustig, bijna surplace, richting de eindstreep. Halverwege de laatste ronde had Joost Arentsen de koppositie niemand had de intentie deze van hem over te nemen. Joost kreeg een gaatje van enkele meters en verraste zijn medevluchters door vol aan te gaan. Hij ging met vijftien meter voorsprong de laatste bocht in. De laatste paar honderd meter richting finish stond de wind vol op kop maar met een machtige spurt wist Joost zijn concurrenten voor te blijven. Voor Joost, die al het hele seizoen in goede vorm verkeert, was het zijn eerste overwinning bij de amateurs. In de slotronde wist Niek Meijer nog weg te rijden uit het peloton en finishte uiteindelijk als 7e. Gerjo Berentschot sprintte naar een 20e plaats.