Joris Nieuwenhuis 8e op VAM-berg

joris nieuwenhuis ek vamberg
8 november 2021 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

📸 foto: Twitter Team DSM, Ronny Wormgoor

Afgelopen weekend stond in het teken van het EK veldrijden op en rondom de VAM-berg. De voormalige vuilnisbelt in Oost-Drenthe werd omgetoverd tot een zware omloop met de nodige oplopende stroken. Zondag kwam Joris Nieuwenhuis in actie bij de Elite mannen namens de Nederlandse Selectie.

De Zelhemse veldrijder kreeg al vroeg in de wedstrijd te maken met pech. Kort na de start raakte hij betrokken bij een massale valpartij en was aangewezen tot achtervolgen. Hij wist snel zijn achterstand goed te maken maar kon net geen aansluiting vinden bij de eerste groep.

Het waren voornamelijk de belgen die het tempo hoog hielden. Zij konden echter niet voorkomen dat Lars van der Haar er uiteindelijk met de winst van door ging door Quinten Hermans te kloppen in de finale. Joris wist in de laatste ronde zich los te rukken van het groepje waar hij zich in bevond om zo naar een knappe 8e plek te rijden.

Voor Joris is het de komende periode flink aanpoten. Met de komende weekend voornamelijke Superprestige en Wereldbekerwedstrijden op het programma kan hij langzaam gaan toewerken naar het WK veldrijden in Januari volgend jaar.

Ben Minkhorst (links) in gevecht met Gideon van der Molen (midden) in de achtergrond

Een-Tweetje in GOW Lochem

Er werd niet alleen op de VAM-berg gecrosst maar ook in Lochem. Het was alweer tijd voor de vierde wedstrijd van de GOW competitie. Al vroeg op de dag werden er mooie resultaten verreden door Jacob Ellenkamp (11e) en Art Ruesink bij de Jeugd 2 en Siem Reijmer (16e), Luuk Eijkelkamp (22e) en Kayleigh Raben (25e) bij de Jeugd 3. Later op de dag reed ook junior Stefan Jansen (33e) naar een mooi resultaat bij de mannen.

Het waren echter Gideon van der Molen en Ben Minkhorst die de show stalen afgelopen zondag. Een verhitte wedstrijd monde uit in een heuze titanenstrijd in de laatste ronde. Hierbij ging het er zo heftig aan toe dat de twee zelfs ten val kwamen en Ben Minkhorst de wedstrijd met een scheefstaand stuur moest uitrijden. Dit weerhield hem er echter niet van om alsnog met de winst naar huis te gaan. Gideon van der Molen werd op korte afstand tweede net voor voormalig Zwaluwenlide Marten Koster die het podium bij de masters complementeerde.

Jos Kaal schittert in Rood-Wit-Blauw

In Zutphen werd de Veluwse-Winter-Competitie afgetrapt. Deze laagdrempelige MTB-competitie word verreden in de winterperiode en is een perfecte manier om fit te blijven gedurende de donkere maanden. Er stonden afgelopen zaterdag een mooi aantal Zwaluwen aan het vertrek. Onder andere Norbert Raben, Mark van Dijk, Georg Cornielje en Jos Kaal verdedigde de kleuren van RTV de Zwaluwen.

Het was voor Jos Kaal de eerste keer dat hij zijn splinternieuwe kampioenstrui mocht aantrekken. Dit werd helaas niet direct beloond met een podiumplaats, Jos werd uiteindelijk 4e in zijn klasse.

Bouwman zoekt naar avontuur op het strand

Strandracen is een weinig beoefende discipline door onze leden. Een oorzaak daar van zou wellicht het gebrek aan strand kunnen zijn in het oosten van Nederland. Echter duiken er zo nu en dan toch wat renners op die de specialistische discipline willen uitproberen.

Gewapend met zijn splinternieuwe strandfiets stond Koen Bouwman afgelopen zondag aan het vertek van de langste strandrace van de wereld. Maar liefst 130 kilometers waren er af te leggen tussen Hoek van Holland en Den Helder. De geboren Ulftenaar, tegenwoordig woonachtig in Assendelft, kreeg een zware editie voorgeschoteld. Een zwaar lopend strand in combinatie met schuine wind op kop zorgde al snel voor verbrokkeling.

Koen, uitkomend voor Jumbo-Visma, wist zich goed staande te houden in het gedring maar moest toch de snellere mannen laten gaan. De winst ging naar Europees Kampioen strandracen Ivar Slik. Koen eindigde uiteindelijk als 31e in zijn eerste strandrace.