Joris Nieuwenhuis stuit op sterke Godrie in modderige titelstrijd

13 januari 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Afgelopen weekend werd in het Brabantse Veldhoven het Nationaal Kampioenschap Veldrijden verreden. RTV de Zwaluwen was in verscheidene categorieën vertegenwoordigd. Amateurrenner Michael Velthorst moest evenals Ronald Evers, uitkomende in de masters 50+ categorie, erkennen dat het een slopend parcours was. Zij werden respectievelijk 32e en 46e. Ook junior Joery Nijkamp ondervond de zware omstandigheden, deze dwongen hem helaas tot het vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd.

Velthorst in de materiaalpost
De renners maar ook het materiaal kregen het zwaar te voorduren

De hevige regenval van de afgelopen weken veranderde de ondergrond in een papperige brij waar lastig door heen te rijden was. De ronde moest dan ook veelal lopend afgelegd worden, iets wat Zwaluwenlid Joris Nieuwenhuis niet graag doet.

Voorafgaand aan het NK veldrijden was het nog maar de vraag of Nieuwenhuis mee kon doen. De Zelhemmer kampte met ziekte rond de jaarwisseling, maar deze bleek op tijd opgelost te zijn. Waar Nieuwenhuis vorig jaar nog vertrok als favoriet voor de titel bij de Junioren was dat afgelopen weekend tijdens zijn eerste NK bij de Beloften anders. Daar gold Stan Godrie als topfavoriet.

Godrie liet al snel duidelijk worden dat hij de favorietenrol waard was want in de tweede ronde wist hij al een gat te slaan met de achtervolgers. Bij die achtervolgers behoorde ook Nieuwenhuis die na een matige start zich langzaam maar zeker naar voren reed.

Halfweg koers wist Nieuwenhuis tot aan Sieben Wouters te komen die tot dan toe nog 2e lag. De laatstgenoemde kon het tempo van Nieuwenhuis niet volgen en zo reed Nieuwenhuis gestaagd naar een verrassende 2e plek.

Volgende week zal de jeugd strijden om de nationale driekleur. Namens RTV de Zwaluwen staan Marvin Peters en Wouter van de Weerdhof aan het vertrek.

©Foto’s: Wielerjargon.nl