Jos Kaal Nederlands Kampioen MTB Marathon

13 oktober 2021 | Gepubliceerd in: Nieuws, Wedstrijden

Het was afgelopen zondag weer tijd voor het Nederlands Kampioenschap Mountainbike Marathon. In deze discipline rijden deelnemers een parcours van maar liefst 100 kilometer op de mountainbike en krijgen ze onderweg de nodige heuvels voor hun kiezen. Het NK werd dit jaar – bijna traditiegetrouw – verreden in het Limburgse Eijsden tijdens de Bart Brentjens Challenge.

Valpartijen en pech kleuren koers van amateurs

Om klokslag 10:00u worden Gideon van der Molen, Gijs ten Have en Jos Kaal weggeschoten. Amateurs Gijs ten Have en Gideon van der Molen kende een lastige start van de koers. Beiden raakte al snel betrokken bij valpartijen, voor Gideon betekende dit zelfs het einde van zijn wedstrijd. Gijs zag zijn kans op een goede eindnotering als sneeuw voor de zon verdwijnen maar wist desondanks nog als 16e te finishen.

Ondertussen was Jos Kaal bij de 50+ bezig aan een sterke wedstrijd en werd het een strijd tussen hem en zijn rivaal Bart Brentjens. De oud olympisch kampioen is velen jaren later nog steeds een vast waarde in de mountainbikewereld en legt Jos al een aantal jaar het vuur aan de schenen.

Na een dikke honderd kilometer over het lastige Zuid-Limburgse parcours was er nog even twijfel of Jos inderdaad als eerste over de streep was gekomen. Al snel werd duidelijk dat hij inderdaad het rood-wit-blauw een jaar lang om zijn schouders mag dragen. Namens onze vereniging van harte gefeliciteerd Jos!

Een eervolle vermelding ook voor Peter Kraaijvanger die bij de Masters 40+ een hele knappe tweede plek wist te behalen.