Koen Bouwman op dreef in de Volta Limburg Classic

no_image
5 april 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Met rood omcirkeld

In de wandelgangen werd er al gefluisterd dat Koen Bouwman de dag van vandaag met rood omcirkeld had in zijn agenda. Het Zwaluwenlid dat uitkomt voor het Cyclingteam Jo Piels liet vandaag in de Volta Limburg Classic nog maar eens zien dat hij aan een uitstekend seizoen begonnen is.

Met een 6e plaats in de Omloop der Haarlemmerliede was zijn seizoensstart al meer dan goed. Een 23e plek in de Profronde van Drenthe bevestigde zijn vorm en vandaag mocht hij opnieuw tussen de profs plaatsnemen in de Volta Limburg Classic.

Sprint van een uitgedund peloton

De wedstrijd, beter bekend als de Hel van het Mergelland, kent een bijzonder heuvelachtig parcours. De koers werd gekenmerkt door een kopgroep van 7 man met daarin Rob Ruijgh, Marc De Maar, Bert-Jan Lindeman, Davide Rebellin, Mauro Finetto, Nicola Boem en Laurens Ten Dam.

Ondanks dat Laurens ten Dam vooraan vertegenwoordigd was nam de ploeg van Belkin het heft in handen. Zij haalden de 7 voortvluchtigen terug. Door die inspanning werd het peloton flink uitgedund. Uiteindelijk moest er worden gesprint om de zege. Moreno Hofland bleek de sterkste te zijn in die sprint. Koen Bouwman wist vanuit de achterhoede nog op te rukken naar een prachtige 10e plaats. Gezien het startveld een zeer knappe prestatie!

Bekijk hieronder de video van de laatste kilometer:

Uitslag