Natte en koude tweede februari wedstrijd

19 februari 2017 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Helaas moesten we vorige week besluiten om niet te rijden maar deze week liet het weer het toe om met ruim 100 renners van start te gaan. Hoewel het weer ons iets beter gezind was, was het nog steeds waterig koud op de baan vanochtend. Ook deze week een klinkende naam aan het vertrek, namelijk Marcel Sieberg. De Duitser, rijdend voor Lotto-Soudal en woonachtig in Bocholt, gebruikt deze wedstrijd als voorbereiding op zijn voorjaar.

Al vroeg in de koers werd er aanvallend gereden. In de eerste ronde was het Robert de Jong die de lont in het kruitvat stak. Samen met Gideon van der Molen, Wessel Zennipman en Wouter Hendriksen maakte hij de koers direct hard. Het viertal wist enkele ronden vooruit te blijven voordat het werd ingelopen. Er volgenden nog enkele aanvallen en halfweg koers kreeg een grote groep de vrijheid van het peloton.

Hoewel de kopgroep een ruime voorsprong nam bevonden de sterkste mannen zich in het peloton. Onder andere de renners van RTV de Zwaluwen en het Workfor.CE team zette zich op kop en reden het gat in één ruk dicht. Met nog een half uur op de klok rukte zich opnieuw een groepje los van het peloton. Opnieuw was het Robert de Jong die Ruud Grandia, Bart van Bindsbergen en Xaf Houwers met zich mee kreeg.

De mannen in het peloton waren moegestreden en de vier bleken gevlogen. Na twee uur sprintte Ruud Grandi sneller dan ploeggenoot Robert de Jong, Bart van Bindsbergen wist 3e te worden. Achter de kopgroep reed Niek Meijer in de achtervolging naar een mooie 5e plaats, Joost Arentsen wist 10e te worden.

Uitslagen

Categorie A Categorie B Categorie C
[event_results id=”10308″ align=”none”] [event_results id=”10313″ align=”none”] [event_results id=”10326″ align=”none”]