Naweeën van storm teisteren renners in Februari Wedstrijden #2

20 februari 2022 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Het was de afgelopen week flink oppassen buiten. Harde wind – tot soms wel windkracht 10 – zorgde voor gevaarlijke situaties op de weg. Gelukkig kon er tussen alle stormen door op zondagochtend toch gekoerst worden. Onze vrijwilligers stonden ondanks de lage opkomst weer met een glimlach langs de kant en de renners hadden er – ondanks de minder weersomstandigheden – zichtbaar zin in.

Klein peloton maakt koers hard

Ondanks de voorspelde regen kon het peloton droog vertrekken en viel het qua neerslag en temperatuur alleszins mee. De wind was echter wel dusdanig dat het peloton al snel in vele groepjes uit elkaar viel. Het was een handjevol coureurs die de koers vooraan hard maakte. Jan-Willem Pennings (RTV de Zwaluwen), Wouter Hendriksen (RTV de Zwaluwen), Lars Zijsling (ARTV de Adelaar) en Nick Scholten zette al snel het complete startveld op een ronde.

Achter hen waren het Livay Schotten (ARTV de Adelaar) en Jens Wijnen (ARTV de Adelaar) die de schade nog enigszins wisten te beperken.Voor de jongere renners was het een zware opgave. Sepp te Nahuis (RTC de Stofwolk) was vandaag de sterkste. Het afsprinten bij Categorie B was niet bijster spannend, aangezien Nick Scholten sterk mee voorin reed en zodoende de winst naar zich toe trok.

De finale van Categorie A werd nog even opgeschud toen Livay Schotten demarreerde. De renner van de Adelaar was eerder al gedubbeld maar kon nog net voor het groepje uitblijven. Ploeggenoot Lars Zijsling probeerde van de situatie gebruik te maken maar strandde in het zicht van de haven. Wouter Hendriksen (1e) en Jan-Willem Pennings (2e) gingen er vlak voor de finish nog overheen.

Volgende week staat de derde wedstrijd op het programma, we hopen dan op beter weer!

Uitslag Februari Wedstrijden #2

©Foto – Ronny Wormgoor