Nieuwkomer Beek start GOW competitie

no_image
22 oktober 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

De GOW-competitie werd zaterdagochtend op een idyllische plek op gang geschoten. De wielertempel genaamd ’t Peeske werd omgedoopt tot een crossparcours voor de eerste GOW veldrit van het seizoen 2014-2015. De deelnemers die massaal richting het Geldersche plaatsje aan de rand van het Bergherbos waren gekomen kregen een stevig parcours voorgeschoteld. De vele hoogtemeters maakte het tot een zware ronde waar de onderlinge verschillen al snel duidelijk werden.

Sam Gademan in actie bij de Nieuwelingen
Sam Gademan in actie bij de Nieuwelingen

De dag werd geopend met de jeugdcategorieën. RTV de Zwaluwen werd vertegenwoordigd door Sem van Klompenburg(jeugd 1), Marvin Peters(jeugd 2) en Wouter van de Weerdhof(jeugd 3). Voor Sem was het zijn eerste crosswedstrijd, die uitstekende verreden werd door de nog zeer jonge renner. Hij eindigde knap als 4e tussen renners met veel meer ervaring in de cross. Marvin en Wouter lieten vorig jaar al zien dat er rekening met ze gehouden moest worden. Marvin bezorgde RTV de Zwaluwen gelijk een overwinning, Wouter was even later goed voor een 3e plek.

Proeven aan het veldrijden voor de Nieuwelingen

Bij de Niewelingen reden Sam Gademan, Morris Nibbeling en Joost Reintjes mee. Sam reed een sterke wedstrijd en wist op te rukken tot de 11e plaats. Joost Reintjes reed naar een 26e plek, voor Morris(32e) was het nog even wennen aan het hoge niveau bij de Nieuwelingen.

Joyce Evers vertegenwoordigde het Geel-Blauw in de dames-categorie. Ze reed naar een 15e plek. Bij de Masters-categoriën waren we, evenals andere jaren, weer goed vertegenwoordigd. Jelle Nijdam werd 5e bij de 50+. Ook Gerrie Willemsen vond zijn oude vorm weer terug, hij weer keurig 9e in diezelfde categorie. Ronald Evers reed met een 19e plek ook een sterke koers.

Nijdam blijkt ook hard in het bos te kunnen rijden

In de uitslag van de Masters 40+ moeten we wat langer zoeken om Zwaluwen tegen te komen, Edwin Ruesink kende een tegenvallende start van het GOW-seizoen. Hem vinden we terug op een 23e plek, vorig jaar eindigde Ruesink dikwijls in de top-10. Ook Martijn Goedings waagde een uitstap richting het veld. Hij ontdekte dat dat hem toch wat minder gemakkelijk af ging als het koersen op de weg, desalniettemin mag hij tevreden zijn met zijn 30e plek in een wedstrijd met moordende concurrentie. Remco Bod hield de eer van de Zwaluwen amateurs hoog in Beek. Hij werd 27e na een zware koers.

Niek Meijer snijdt de bocht aan
Niek Meijer snijdt de bocht aan

De organisatie was zeer te spreken over het verloop van het evenement. Zowel de vele deelnemers als het publiek was zeer te spreken over de locatie en het parcours. Daarnaast werd de cross ook nog eens verreden onder perfecte omstandigheden, er scheen een heerlijke najaarszon en het publiek kon in shirt genieten van de mooie onderlinge strijd, die er in de verschillende categoriën zeker was! Volgende zal er sowieso weer een cross verreden worden op ’t Peeske, maar of deze ook tot de GOW reeks gaat behoren, dat is nog altijd maar de vraag.

Foto credits: Sera Gademan en Thomas Sommer

Foto’s:

Sera Gademan Oypo

Thomas Sommer Flickr

Video’s:

Youtubekanaal Wielerjargon(mogelijk gemaakt door Studio de Raaf)

 Uitslagen:

Voor uitslagen zie: Website GOW

Tags