Nijdam en Hendriksen domineren Ronde van Eibergen

11 mei 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Een ‘Nijdammetje’

Zondag 11 mei werd de Ronde van Eibergen verreden. De Zwaluwen waren op vele fronten actief. Bij de Masters 50+ stond oud-professional Jelle Nijdam aan de start. Nijdam rijdt sinds 2014 in de kleuren van de Zwaluwen. De Ronde van Eibergen was de eerste wedstrijd die Jelle Nijdam rijd sinds het beëindigen van zijn profcarrière in 1996.

“Snelle Jelle” deed zijn bijnaam eer aan door met de overwinning aan de haal te gaan in zijn categorie. De hele koers bevond hij zich attent van voren. In de finale wist hij samen met Edwin Ophof weg te komen en was hij Ophof in een ultieme millimeterspring de baas. Ron Paffen sprintte naar een 3e plek.

Wind bepalend bij de Amateurs

De harde wind die over het open parcours waaide zorgde bij de Amateurs voor een kenmerkende koers. Al in de eerste kilometer was er een val waar veel Zwaluwen hinder van hadden. Voor een groot aantal renners was hiermee de koers gelijk over, slechts enkelen konden opnieuw de aansluiting vinden doordat het tempo in het peloton niet bijzonder hoog lag.

Naarmate de wedstrijd vorderde moesten meer en meer renners afhaken. De Zwaluwen hadden daarnaast ook nog eens te kampen met pech. Rick Evers reed lek en Gijs ten Have en Jeffrey Kimmels raakten betrokken bij een valpartij en moesten afstappen.

Niemand wist weg te komen uit het voortrazende peloton. Enkel Lorenzo Harbers en Jurriaan Vos konden in de laatste ronde het verschil maken. Zij kregen een klein gat. Wouter Hendriksen zag het gevaar en sprong weg uit het peloton op en maakte jacht op de twee koplopers. Deze had hij al snel te pakken en hij liet ze ook gelijk achter zich om zo op een prachtige wijze naar winst te rijden!

Foto: RTC de Stofwolk

Top 10 Amateurs

Top 10 Masters 50+