Oppermachtig trio weerhoudt Zwaluwen van podium

25 mei 2016 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Afgelopen zondag werd de Ronde van Aalten verreden. Voor de renners van de Zwaluwen is het ieder jaar weer een van de wedstrijden waar een rode cirkel omheen staat. In tegenstelling tot andere jaren reden dit jaar de Amateurs en Sportklasse, samen met de Junioren, in een aparte categorie. Waar de Amateurs voorgaande jaren altijd in combinatie met de Elite reden was er dit jaar een grotere kans op een mooi resultaat.

Om 12:00 uur opende de Nieuwelingen het programma. Op het bochtige rondje door het centrum wisten de twee deelnemende Zwaluwen zich uitstekend van voren te laten zien. Na een klein uur koers kwam Sam Gademan als 9e over de finsih, Sam Looman wist 11e te worden.

Later op de dag reden de Amateurs en Sportklasse hun wedstrijd. Een groot aantal Zwaluwen stonden aan het vertrek. De regenval bij de start had het parcours omgetoverd in een ijsbaan wat gepaard ging met de nodige valpartijen. Hier werd onder meer Gerrit Huinink slachtoffer van.

Smaakmakers tijdens de wedstrijden waren de renners van het Van de Vliet Cyclingteam. Ondanks vele ontsnappings pogingen van de Zwaluwen wisten de veelvraten in de slotfase met 2 renners voorop te komen. Uiteindelijk bleek Niels van der Pijl de sterkste, voor zijn ploeggenoot Pim Achterkamp, Bram Mens wist de pelotonsprint te worden en complementeerde zo het 1-2-3’tje. In die sprint kwam Joost Arentsen enkele meters te kort voor een podiumplaats, hij eindigde als 5e na een sterke wedstrijd.

Uitslag

Amateurs

1 Niels van der Pijl
2 Pim Achterkamp
3 Bram Mens
4 Teun Flint
5 Joost Arentsen
6 Tom Wensink
7 Marco Schenk
8 Maarten Janssen
9 Kees Pameijer
10 Thomas Batelaan

18 Gerjo Berentschot
27 Niek Meijer
30 Gideon van der Molen
38 Dirk Jan Veldhorst
39 Livay Schotten
43 Joost Reintjes

Nieuwelingen

1 Tommie-Jens Meeter
2 Tim Winter
3 Mitchell Vink
4 Stanley Beerepoot
5 Niels Bakker
6 Jeroen Oostra
7 Jesse Dijkstra
8 Steyn Lamberink
9 Sam Gademan
10 Rick de Vries
11 Sam Looman

Masters 50+

18 Mark van Dijk