Pech speelt Amateurs parten in seizoensopener

16 maart 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Tijdens het 3e weekend in maart werd er door de Zwaluwen onder meer in Zutphen en Heeswijk-Dinther gereden. Zutphen was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de 5e en 6e wedstrijd in de SIJC voorjaarscompetitie, waar in het Brabantse Heeswijk veel Amateurrenners hun eerste nationale koers reden.

Joost Horstink van voren in SIJC Zutphen

Een kopgroep van 4 renners reed zondag weg van het peloton in Zutphen. Eén van de vier vluchters was Joost Horstink. Uiteindelijk bleek de voorsprong van de 4 vluchters groot genoeg en werd er gesprint om de winst. Teun Flint(TWV de Pedelaars) won die sprint voor Wessel Zennipman(Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam), Ruud Grandia (Specialized Workfor.ce) werd 3e. Berry Huntink en Jelle Nijdam haalden met een 6e en 10e plaatst ook een top-10 notering.

Teleurstelling overheerst na Heeswijk-Dinther

Joost Arentsen reed vorig jaar nog met een Sportklasse-licentie maar besloot dit jaar het succes een stapje hoger te zoeken. Zijn eerste koers bij de Amateurs verliep alles behalve vlekkeloos. In het veld 120 renners was het lastig nog voren komen. Dit werd voor Arentsen nog eens vermoeilijkt door een haperende versnelling. Pas in de slotfase kon de Varssevelder zijn neus aan het venster steken om een tevergeefse vlucht poging te wagen. Hij eidigde in de buik van het peloton op een 35e stek.

Gerjo Berentschot had te maken met een grotere teleurstelling. Al in de 1e ronde werd de Zelhemmer zakte de zadelpen naar beneden, doorrijden bleek onmogelijk en hij werd dan ook gedwongen de handdoek in de ring te gooien.

©Foto: Nina Zennipman

Uitslagen SIJC Zutphen

14-03-2015

15-03-2015