Peters 5e op het NK jeugd 

22 januari 2017 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

In Appelscha werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor jeugdrenners verreden. Namens RTV de Zwaluwen nam Marvin Peters deel in categorie 6, Joris Reinderink vertegenwoordigde het Geel-Blauw in categorie 7.

Met een podiumplek in Dordrecht en talloze overwinningen in de GOW leek de kans op een medaille tijdens deNationale  Kampioenschappen aanwezig voor Marvin. De tegenstand in Appelscha was echter niet gering, maar met een sterke wedstrijd wist Marvin dicht bij de podiumplaatsen te komen en verbeterde hij zijn uitslag van vorig jaar, toen werd hij zevende, met een mooie vijfde plek! Ook Joris reed een sterke wedstrijd en eindigde op een hele mooie 24e plek bij de oudste jeugdcategorie.

Ereplaatsen en overwinningen in GOW-eindklassement

Vandaag stond de laatste manche van de GOW competitie op het programma. Zoals gewoonlijk vond deze plaats in Aalten op een snelle bevroren ondergrond. Al jaren is het GOW concept succesvol en kan de competitie rekenen op vele Zwaluwen die elk weekend weer deelnemen. Ook de finale werd goed bezocht en er werden mooie klasseringen mee naar huis genomen. Marvin won maarliefst 8 veldritten in zijn categorie maar ook de prestatie van Joeri Nijkamp is het vermelden waard. Joery reed een sterk seizoen en dit werd beloond met een mooie 5e plek in net algemeen klassement, net voor Tim Putman die eveneens een sterke reeks wedstrijden neer zette.

Uitslagen algemeen klassement GOW 2016/2017

Jeugd 1
8. Kayleigh Raben

Jeugd 2
14. Finn Arends
34. Sanne Leguijt

Jeugd 3
1. Marvin Peters
10. Sem van Klompenburg
24. Twan Wolters

Nieuwelingen
10. Wout Ruesink
14. Jelle Winkelhorst
16. Pepijn Reinderink
22. Wouter van de Weerdhof
31. Joris Reinderink

Junioren
13. Sam Looman
20. Sam Gademan

Vrouwen
34. Susanne Arends

Masters 40+
5. Edwin Ruesink
30. Jos Kaal
42. André Schrader
52. Rik van Dijken

Masters 50+
45. Norbert Raben
49. Ronald Evers

Amateurs/Elite/Beloften
5. Joery Nijkamp
6. Tim Putman
48. Bart Lieftink
58. Rudi Nijkamp
90. Mike Nijkamp