Podiumplek voor Zwaluwen in KNWU Topcompetitie Nieuwkuijk

20 april 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Scheffer zet lijn door in Nieuwkuijk

Afgelopen winter reed Marcel Scheffer naar een 2e plek bij het Nederlands Kampioenschap Veldrijden. Dit was ook gelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Vandaag in Nieuwkuijk stond hij aan de start van de eerste Mountainbike wedstrijd van het seizoen dat tevens de eerste wedstrijd in de KNWU topcomptetie was.

Na een matige start kwam Marcel de eerste ronde als 3e door. Micha de Vries nam gelijk de leiding in de wedstrijd, achter hem wist Marcel Scheffer steeds verder op te rukken naar voren. Lange tijd reed hij met Leon van der Heijden voor plaats 2. In de eindsprint wist hij van der Heijden te kloppen. Scheffer was na afloop zeer te spreken over zijn eerste optreden op de mountainbike.

Wegrenners maken een uitstapje naar de Mountainbike

Bij de Amateurs reden ook een groot aantal Zwaluwen mee. Normaliter rijden Gijs ten Have, Tom Sloot en Wouter Hendriksen op de weg. Maar dit weekend gingen ze op avontuur in Nieuwkuijk. Zwaluwenlid Rick Evers stond ook aan de start. De oud Nederlands Kampioen werd na een knappe race 12e. Zwaluwenrenner Michael Velthorst reed in de achterhoede naar een verdienstelijke 47e plek, vlak voor Wouter Hendriksen en Gijs ten Have die plekken 48 en 49 bezette. Tom Sloot moest na een valpartij in de voorlaatste ronde opgeven. Joery Nijkamp werd in de categorie Nieuwelingen 45e.

Masters rijden een zware editie van de Ronde van Gelderland

Mede door de lengte van de koers, de heuvels en de harde wind werd de Ronde van Gelderland van dit jaar geen gemakkelijke opgave voor onze zwaluwen. De koers werd gekenmerkt door de vele valpartijen onderweg. Mede hierdo splitste het peloton zich op in meerdere groepen.

Ondanks dat de Zwaluwen contstant van voren zaten konden alleen Martijn Goedings en Joost Horstink mee met de voorste groep. Joost kwam als 20e over de meet, op een kleine minuut van de winnaar. Martijn Goedings werd 29e.

Uitslag Ronde van Gelderland Masters 2014