RTV de Zwaluwen bij beste 33 verenigingen in Nederland

7 oktober 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Zaterdag 27 September werd het Nationaal Club Kampioenschap verreden in het Friesche Lauwersoog. De ploegentijdrit voor verenigingen uit heel het land kent een rijke historie. De editie van 2014 kenmerkte zich door het hoogste aantal onprofessionele deelnemers ooit. De concurrentie bleek dan ook moordend te zijn. Maar de selectie van RTV de Zwaluwen wist zich in het sterke startveld prima staande te houden.

Jelle Nijdam, Koen Bouwman, Gerjo Berentschot, Joost Horstink, Gijs ten Have en Wouter Hendriksen trainden de weken voorafgaand aan het kampioenschap op de ronde in Angerlo waar de mannen konden wennen aan elkaar. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen, tijdens de trainingen reed de ploeg al op hoge snelheid en bleken we ook dit jaar weer over een sterk aantal amateurs te beschikken. Koen Bouwman was de enige Elite renner in de ploeg. Wat vrij uniek is tijdens het NCK, omdat veel verenigingen beschikken over een groot aantal Elite renners die speciaal voor het NCK weer in de kleuren van hun vereniging rijden.

De ploeg startte al vroeg op de dag waardoor het lang wachten was op de definitieve uitslag. Halverwege kregen Joost Horstink en Wouter Hendriksen het moeilijk, maar onder luidde aanmoedigingen van ploegleider Frits Schür wist de ploeg tot 10 kilometer voor de meet bij elkaar te blijven. Joost had zich in een laatste beurt helemaal leeg gereden en kon net niet meer achteraan aanpikken. Wat wel aangeeft hoe hoog het tempo lag.

De ploeg reed de 42 kilometer in 52 minuten en 13 seconden. Wat neer komt op een gemiddelde snelheid van ruim 47 km/h. Hiermee eindigde we op een 33e plek van de 75 gestarte ploegen. Een verbetering van de prestatie die dateert uit 2012 toen we 45e werden!