RTV de Zwaluwen met vertrouwen richting DK Oost

5 juni 2017 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Vandaag wordt in Groot Agelo gestreden om de district titels in verschillende categorieën. RTV de Zwaluwen is in bijna alle categorieën goed vertegenwoordigd. Een aantal renners kan mee doen voor de prijzen en liet dat al zien in de afgelopen periode door verschillende overwinningen, podium- en ereplaatsen.

Ralf Scholten bekroont harde werk in de winter

In zijn eerste wedstrijd dit seizoen werd al duidelijk dat Ralf in goede doen is. In de Omloop van Hierden wist hij een knappe derde plaats te behalen in een sterk deelnemersveld. Later in het seizoen bevestigde hij zijn vorm in Heerde met een 8e klassering. Een week later in Stokkum stond de renner uit Netterden vol zelfvertrouwen aan de start. Dit zelfvertrouwen bleek dan ook gegrond want Ralf wist de overwinning naar zich toe te trekken op de klinkers in het Montferland.

Sam Gademan en Gideon van der Molen zijn peloton te snel af

Begin mei stond Sam Gademan aan het vertrek in het Duitse Krefeld. Ondanks verwoede ontsnappingspogingen was het lastig weg komen in het criterium voor Junioren. Met het ongenoegen van een valpartij eerdaags maakte Sam er een harde wedstrijd van. In de eindsprint wist hij zich vroeg te lanceren. Met nog 300 meter te gaan pakte hij een kleine voorsprong en wist deze te behouden tot de finish. Voor Sam was het zijn eerste overwinning, maar dat zal zeker nog niet de laatste zijn.

Een soortgelijk scenario speelde zich een week later af in Aalten waar wegkomen ook een lastige opgave bleek. Dit kwam mede door het beulswerk van Zwaluwenrenners Joost Arentsen en Gideon van der Molen die vele aanvalspogingen pareerde. Toen Gideon in de laatste ronde zelf eieren voor zijn geld koos kreeg hij een klein gaatje. Hij kon dit gaatje verder uitbouwen en wist de laatste ronde het peloton op voldoende afstand te houden. Bij het passeren van de finish kon hij zelf amper geloven dat hij gewonnen had, maar hij stond even later toch echt op het hoogste schavot.

Met deze resultaten op zak reizen enkele renners met veel zelfvertrouwen af naar Ootmarsum om daar een gooi te doen naar een mooie klassering. Enkele van onze leden kunnen zich op deze manier plaatsen voor het NK wielrennen dat over twee weken plaats vind in de gemeente Montferland, dat gezien mag worden als achtertuin van RTV de Zwaluwen.

©foto – Susan Ruesink-Gesink

Programma DK Oost

09:00 Masters 40+
09:01 Masters 50+
09:02 Masters 60+
11:00 Amateurs/Sportklasse
11:01 Masters 30+
13:00 Nieuwelingen
15:00 Beloften
15:02 Junioren