SIJC Doetinchem druk bezocht!

no_image
3 maart 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Ruim 130 renners rezen op de eerste zondag van maart af naar Doetinchem voor een wedstrijd in de SIJC competitie. De venijnige wind woei genadeloos op de kant. De mannen van het Cyclingteam Jo Piels maakte hier dankbaar gebruik van, zij vormden dan ook al vroeg in de wedstrijd een kopgroep.

De kopgroep bleef, ondanks vereende krachten van het peloton, vooruit en wist het peloton zelfs te dubbelen. Na ruim een uur koers werden de sprint voor de Dames categorie ingezet. Daar wist Olivia Koster het met gemak te halen voor Alma Koelemeijer en Lianne van der Linden.

Ondertussen won Joren Bloem bij de Nieuwelingen, voor Eric Nijkamp en Arie de Bie. In de B-klasse wist Zwaluw Chris Rave een podiumplek in de wacht te slepen. Hij werd derde achter Antonius Schut en de winnaar Henri Emens.

De overwinning in de A-klasse leek bijna zeker naar één van de Jo Piels mannen te gaan. De blauwe brigade was met 4 man goed vertegenwoordigd in de kopgroep. Het voor Jo Piels rijdende Zwaluwenlid Koen Bouwman wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Hij reed solo naar de overwinning. Achter hem sprintte ploeggenoten Steven Lammertink en Twan Brusselman naar een 2e en 3e plaats waardoor het gehele podium gevuld werd door het Cyclingteam Jo Piels. Onze Zwaluwen bleven in al dat geweld goed overeind. Stijn van Erp werd eerste Zwaluw op een 7e plek.

10002638_515573878564220_161786134_n