Teun Flint heeft de snelste benen in Varsseveld

28 juni 2016 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

De Ronde van Varsseveld kende afgelopen zaterdag zijn 3e editie. In het centrum van Varsseveld werd er wederom een mooi evenement neergezet door de organisatie die in handen was van RTV de Zwaluwen en WTC de Slinge. Nadat de kinderen tijdens de dikke banden race en de strider cup het parcours al ‘ingereden’ hadden was het de beurt aan de Recreanten.

Met bijna 30 vertrekkers reed er een mooi compact peloton door de straten van Varsseveld. Na een aantrekkelijke koers van ruim 30 minuten kwam Matthijs Kruijsen uit Enschede als winnaar over de streep. De drager van de leiderstrui wist daarmee de leiding in het klassement te vergroten!

Het podium bij de recreanten.

Om 20:00u was het tijd voor de hoofdact van het avondcriterium. De Amateurs en Sportklasse renners maakten er een harde koers van die constant boeiend bleef. Het publiek werd getrakteerd op vele aanvallen, mede verantwoordelijk hiervoor waren de renners van RTV de Zwaluwen.

Ondanks veelvuldig proberen lukte het Gerjo Berentschot dit keer niet om zich los te rukken van het peloton. Ook de ontsnappingspogingen van andere lokale renners als John van Lochem en Jop Wensink haalden niets uit. Uiteindelijk werd het duidelijk dat de winnaar uit een massasprint zou komen.

Dat Teun Flint over goede benen beschikte de laatste tijd blijkt wel uit zijn uitslagen(winst in Rijssen en 3e tussen de Elite in Elden). Dat Flint ook over een snelle sprint blijkt te bezitten bewees hij met de winst afgelopen zaterdag. Hij klopte de winnaar van vorig jaar, Remco Bertelink. OWC’er Leon Strötker pakte met een 3e plek zijn zoveelste podiumplaats dit seizoen. Joost Arentsen werd 5e en was daarmee de snelste Zwaluw renner én Varssevelder.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond wielrennen met aantrekkelijke wedstrijden. Volgend jaar staat er weer een Ronde van Varsseveld op het programma.