Tijdrijders bedwingen Peeskesbult in clubkampioenschap

10 september 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Donderdagavond 10 september werd de tijdrit van het clubkampioenschap verreden. De tijdrit lag dit jaar gesitueerd rondom de hellingen van het illustere Montferland. De renners moesten in de 9,7 kilometer lange tijdrit maar liefst 3 beklimmingen zien te overwinnen, waaronder de gevreesde Peeskesbult. Na een martelgang van bijna 10 kilometer vond de finish bovenop de steile klim naar Hotel Montferland plaats.

De eerste renners starten omstreeks 18:30u, de laatste van de in totaal 30 gestarte deelnemers werd rond 19:00u weggeschoten. Een eerste snelle tijd kwam er van Gerjo Berentschot, die met 15 minuten en 7 seconden een scherpe tijd had neergezet. Zijn tijd bleef dan ook geruime tijd bovenaan staan.

Totdat Joris Nieuwenhuis aan de jacht naar de snelste tijd begon. De crosser van het Rabobank Development team wist met een nipt verschil over Berentschot heen te wippen. Hij realiseerde een eindtijd van 15 minuten en 1 seconden. Ook de tijd van Joris bleef lange tijd staan, hij leek zelfs op weg naar eindwinst maar Wouter Hendriksen was met een tijd van 14 minuten en 44 seconden de beide Zelhemmers te snel af.

foto 1 (1)

foto 2

foto 3

foto 4

Uitslag overall

CK_UitslagTT_2015-page-001
Volledige uitslagen per categorie