Val Scheffer overschaduwd gouden dag voor Nieuwenhuis

14 juli 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Zwaluwen achtervolgd door pech

De pech blijft de Zwaluwen achtervolgen. Na tal van valpartijen in diverse wedstrijden en het ernstige ongeval van Albert Lieftink tijdens een trainingsrit moest afgelopen weekend Marcel Scheffer het bekopen. Tijdens het NK Mountainbike reed de Doetinchemmer mee voor een prachtige podiumplek maar een valpartij gooide roet in het eten.

Scheffer verloor in een bocht de controle over zijn voorwiel en viel ongelukkig op zijn heup. Bij controle in het ziekenhuis bleek deze gebroken te zijn. Wij wensen Marcel veel sterkte en een spoedig herstel en hopen natuurlijk dat hij weer helemaal de oude wordt!

Nieuwenhuis snelt naar goud

Na de uitmuntende winter heeft Zwaluwenlid Joris Nieuwenhuis het NK Mountainbike tot piekmoment gekozen. Na een reeks sterkte optredens op de weg liet Nieuwenhuis zien dat zijn vermogen flink gegroeid was ten opzichte van vorig jaar, toen hij het NK Mountainbike op een 5e plek af sloot.

Dat hij gebrand was op de zege bleek wel toen hij in Noorbeek vertrok. De concurrentie had alle moeite om de ontketende Nieuwenhuis bij te benen. De regerend Nationaal Kampioen in het Veldrijden wist met ruim 2 minuten voorsprong naar winst te rijden. Opvallend genoeg was het voor Nieuwenhuis pas zijn eerste winst op de Mountainbike, wat zijn prestatie des te opzienbarender maakt!