Van de Weerdhof bevestigd in thuisronde, ereplaatsen in Brabant(+ foto’s)

no_image
6 april 2014 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Veel belangstelling tijdens de Jeugdronde ondanks mindere weersomstandigheden

Vandaag werd onder grote publieke belangstelling de G.R. SteRN Jeugdronde van Doetinchem verreden. Met 131 deelnemers verdeeld over 7 categorieën werd ook deze editie weer zeer goed bezocht en mogen we als organisatie spreken van een succes. Het was niet alleen een organisatorisch succes ook sportief gezien werden er door de Zwaluwen successen geboekt.

Wouter van de Weerdhof gold als topfavoriet bij de categorie 5. De jonge Zwaluwenrenner was eerder dit seizoen al succesvol in Zwanenburg. Gisteren werd hij nog 7e in Zwolle en vandaag stond één van de speerpunten van zijn seizoen op het programma. Zijn favorietenrol wist hij meer dan waar te maken.

IMG_0206
Marvin Peters op kop tijdens de wedstrijd van Categorie 3

Vooraf aan de start van categorie 5 trok de lucht dicht en begon het te regenen. Hierdoor werd de wedstrijd een waterballet maar dit belette Van de Weerdhof niet om er een harde strijd van te maken. Onder aanmoediging van vele Zwaluwen demarreerde hij keer op keer. Hij reed zelfs lang solo op kop maar werd met nog 2 rondes te gaan teruggehaald. Uiteindelijk wist hij nog nipt de sprint te winnen voor Mark de Groot.

Bouwman bevestigd in Börger opnieuw zijn goede vorm

Van zijn uitmuntende prestatie gisteren had Koen Bouwman vandaag klaarblijkelijk weinig last. In het Duitse Börger wist hij de derde plaats te bemachtigen. Voor het Zwaluwenlid was dit zijn eerste podiumplaats in de nog zeer jonge seizoen. De wist ging naar ploeggenoot Jochem Hoekstra.

Ereplaatsen voor de Zwaluwen in de Sint Jozef Klassieker

Een groot deel van de Amateur, Sportklasse en Master renners reisden vandaag af naar het zuiden voor de semiklassieker in Someren-Heide. Martijn Goedings was namens de Zwaluwen vertegenwoordigd in de 10 koppige kopgroep bij de Masters 40+ categorie.

Door de sterke wind die over het 5 kilometer lange parcours woei en de, voor Brabant kenmerkende, smalle wegen werd het peloton al snel op het lint getrokken. Al in de eerste ronde wist het 10-tal zich los te maken van het peloton. Uiteindelijk liep het uit op een sprint. Martijn wist zich in die sprint uitstekend te positioneren en kon naar een knappe 4e plaats sprinten.

Bij de Amateurs stond er een groot aantal Zwaluwen aan het vertrek. Ook daar werd de wedstrijd al snel opgebroken. Gijs ten Have, Gerjo Berentschot en Wouter Hendriksen zaten attent vooraan in de eerste ronde. Maar toen het STMA cyclingteam met 7 man sterk op kop ging rijden in de 2e ronde kon alleen Wouter Hendriksen zijn karretje aanhaken.

Er ontstond een groep van 17 renners die langzaam uitgedund werd tot 12. Hierbij zaten ook een groot aantal renners van het STMA cyclingteam die het tempo hoog hielden. Ondanks verscheidene uitlooppogingen van onder andere Wouter Hendriksen bleef de groep lang bij elkaar. Tot 35 kilometer van de streep. Op dat moment waren er 5 man ligt vooruit, hierbij ook Hendriksen. Uit deze groep wisten 2 man te ontsnappen. Achter hen werd er naar elkaar gekeken waardoor de twee een ruime voorsprong op konden bouwen. Zij zouden dan ook voor de overwinning gaan strijden. In de achtervolgende groep kon Wouter Hendriksen naar een 5e plaats sprinten. De overige Zwaluwen eindigde in groepjes achter de kopgroep.

Gemengde gevoelens na Tijdrit Almere

Ook werd er vandaag in Almere een tijdrit verreden waaraan Menno Dijs en Wesley Radstaak deel namen. Onder slechte omstandigheden reden beide heren hun 42 kilometer lange tijdrit. Beide renners startten voorzichtig om het 2e deel van de tijdrit wat over te hebben. Mede door de harde wind en het open landschap was het een zware opgave. Wesley reed naar een 27e tijd, Menno eindigde als 41e. Beide heren hielden gemengde gevoelens over na hun tijdrit.

Foto’s Jeugdronde

Uitslagen

[button title=”Uitslagen Jeugdronde” url=”http://rtvdezwaluwen.nl/index.php/wedstrijden/georganiseerde-wedstrijden/jeugdronde-van-doetinchem/” bgcolor=”#0055a5″ margintop=”10″ marginbottom=”10″]