Veel Zwaluwen aan het vertrek in Aalten en Wichmond

25 mei 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Zondag 17 mei werd de Ronde van Aalten verreden. De ronde van Aalten werd altijd verreden net buiten de dorpskern op een grote omloop met mooie brede wegen maar dat concept werd dit jaar op de schop genomen. De ronde verhuisde naar het centrum, wat een gouden greep bleek te zijn van de organisatie. De Ronde van Aalten is een criterium waar we altijd veel Zwaluwen aan het vertrek zien staan, zo ook weer dit jaar. Het vernieuwde parkoers nam de renners mee door het centrum van Aalten waar naast het vele publiek ook twee hellingen aanwezig waren die het de renners onderweg lastig maakten.

Door het zware parkoers werd al snel duidelijk hoe de onderlinge verhoudingen lagen. Bij de wedstrijd van de Amateurs en Elite reed de beslissende kopgroep na al 3 ronden weg. Achter het ontsnapte 6-tal was het voor de Zwaluwen in het peloton flink aanpoten om de Elite-mannen bij te houden. Joost Arentsen en Gerjo Berentschot konden na een zware wedstrijd tevreden terugkijken met een mooie klassering in een uitgedund peloton.

De Sportklasse mannen konden ook hun goede benen tonen. Jos Kaal(14e) viel herhaaldelijk aan maar zonder resultaat. Een sterke Jan – Willem Pennings(22e) en Rik Hetterscheid(16e) lieten zich ook veelvuldig van voren zien. Voor Gideon van der Molen en Tim Spijkers verliep het minder succesvol, zij moesten door materiaalpech opgeven.

Berentschot niet op herhaling in Wichmond

Gerjo Berentschot verdedigde afgelopen zaterdag zijn titel in Wichmond. Voor de Zelhemmer was het vorig jaar zijn eerste overwinning toen hij 7 ronde voor het einde weg reed en solo over de meet kwam. Even leek hij op herhaling te gaan afgelopen zaterdag, maar het peloton gaf de hardrijder nauwelijks ruimte. Ook Joost Arentsen, Rick Evers en Gideon van der Molen kregen weinig ruimte van het heersende peloton. Uiteindelijk draaide de wedstrijd voor Amateurs en Sportklasse renners uit in een sprint. Een moegestreden Joost Arentsen wist zich in de slotkilometers in het wiel van Nick Lubbers te nestelen en leek op weg naar een mooie klassering. Maar na een aanvallende koers was Arentsen niet geheel fris meer. Nick Lubbers wist de sprint te winnen, Arentsen werd 8e.

Masters laten zich veelvuldig zien

Voor J.W. Pennings was de 40+ wedstrijd afgelopen zaterdag in Wichmond zijn vuurdoop. In een attractieve koers waarin ook Vasco de Kinkelder, Georg Cornielje en Berry Huntink regelmatig aan de kop van de koers waren te vinden, reed een groepje van drie renners met daarbij Edwin Ophof 3 ronden voor het einde weg uit het peloton. Ferry de Ruiter won de sprint van de kopgroep, de Zwaluwen eindigden helaas niet bij de voorsten in de sprint van het peloton.

Uitslagen

Ronde van Aalten – Amateurs/Elite

35. Joost Arentsen

40. Gerjo Berentschot

51. Jeroen Heusinkveld

55. Rick Evers

Ronde van Aalten – Sportklasse

14. Jos Kaal

16. Rik Hetterscheid

22. Jan Pennings

31. Edwin Ruesink

Ronde van Aalten – Masters 50+

23. Guus Gerritsen

24. Henk Chevalking

Ronde van Aalten – Nieuwelingen

25. Livay Schotten

28. Sam Gademan

30. Joost Reintjes

Ronde van Wichmond – Masters 40+

36. Jan Pennings

45. Vasco De Kinkelder

48. Georg Cornielje

50. Henk Chevalking

53. Berry Huntink

Ronde van Wichmond – Amateurs/Sportklasse/Junioren

8. Joost Arentsen

27. Gerjo Berentschot

28. Rick Evers

38. Gideon Van Der Molen

40. Rik Hetterscheid

65. Niek Meijer

66. Ard Nijkamp

72. Jeffrey Kimmels