Winst voor Van de Weerdhof en ereplaatsen in Heerde en Almelo

no_image
27 april 2014 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Van de Weerdhof wint zijn tweede in Breda

Eerder dit seizoen mocht Wouter van de Weerdhof al de Jeugdronde van Doetinchem op zijn palmares bij schrijven. Vandaag mocht hij daar de Ronde van Breda aan toevoegen. Al vanaf de start maakte van de Weerdhof een sterke indruk. Ondanks meerdere aanvalspogingen bleef het peloton bij elkaar. Er moest om de overwinning worden gesprint. Wouter van de Weerdhof was in deze sprint de snelste en wist zo zijn tweede overwinning binnen te halen.

Joost Arentsen sprint naar ere plek in Heerde, Hendriksen 5e in verregende Ronde van Almelo

Ook de Ronde van Heerde die gisteren verreden werd liep het uit op een sprint. Bij de Sportklasse categorie was een groot aantal deelnemers namens de Zwaluwen afgevaardigd. Joost Arentsen was gebrand op een goed resultaat en dat was te zien tijdens de wedstrijd. De renner uit Varsseveld maakte een sterke indruk maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd uit liep in een sprint. Daar kon hij zich naar een nette 5e plek lanceren. Achter hem eindigde Jan-Willem Pennings (12e) en Rick Engelen(13e) net buiten de top-10.

Traditioneel wordt er in het weekend na Koningsdag de Oranjeronde van Almelo verreden. De laatste jaren gebeurd dit op het klinkerrondje dat naast het clubhuis in Almelo gelegen is. Dat de klinkers glad worden als het regent bleek wel uit het grote aantal valpartijen.

Eén van die valpartijen vond al plaats in de 2e ronde tijdens de wedstrijd van de Amateurs. Waar Wouter Hendriksen en Gijs ten Have namens RTV de Zwaluwen aan het vertrek stonden. Wouter bevond zich net voor die valpartij, Gijs zat er achter. Door de valpartij ontstond er een breuk waar dankbaar gebruik van gemaakt werd. Hierdoor vormde zich een kopgroep die na een aantal afhakers en uitvallers, door valpartijen, uit 6 renners bestond. Wouter Hendriksen en Rogier Kalvenhaar waren hier de enige twee renners die geen ploeggenoten bij zich hadden. Maarten en Wouter van Zanten waren namens STMA Cyclingteam vertegenwoordigd. Henk-Jan Borghuis en Rochéz Harbers van P&K Cyclingteam maakte het 6-tal compleet.

Dit 6-tal bouwde al snel een voorsprong van een minuut op. Bij het ingaan van de laatste rechte strook zette Wouter Hendriksen de sprint in. Dit bleek wat te vroeg te zijn , de latere winnaar Henk-Jan Borghuis, gevolgd door Wouter van Zanten(2e), Rochéz Harbers(3e) en Maarten van Zanten (4e), wisten nog over de Zwaluwrenner heen te springen. Zijn inspanningen werden helaas niet beloond. Gijs ten Have reed de wedstrijd uit in het peloton op een 17e plek.

Volgende week staat er voor de Zwaluwen een belangrijke wedstrijd op de agenda. De Ronde van Stokkum. In de weken daarop staan er met Eibergen en Aalten nog 2 koersen in regio op de agenda die de Zwaluwen met rood omcirkeld hebben.

Top 10 Breda

Top 10 Heerde

Top 10 Almelo