Zennipman is ploeggenoten te snel af

1 maart 2015 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Zaterdag 28 februari werd de Salland IJsselstreek Competitie op gang geschoten in Eibergen. Vandaag werd de tweede wedstrijd verreden op het thuisparcours van RTV de Zwaluwen. Beide wedstrijden werden onder prachtige omstandigheden verreden, hoewel de wind het de renners niet gemakkelijk maakte onderweg, en ontvingen dan ook een groot deelnemersveld.

Jos Kaal naar winst in Eibergen

De Zwaluwenrenners in Eibergen kregen geduchte tegenstand van de renners van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De laatsgenoemden namen in de beginfase al het heft in handen waardoor het peloton snel in groepen uiteenviel.

Jelle Nijdam en Joost Arentsen wisten zich goed van voren te handhaven maar moesten na diverse tempoversnellingen de voorste groep laten lopen. In een tweede groep kwamen zij bij Jos Kaal die in de sprint Fred de Kinkelder versloeg en daarmee de zege bij de categorie B binnen wist te halen. Nijdam eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 10e stek in de categorie A.

Sensa – Kanjers voor Kanjers domineren in Doetinchem

Jelle Nijdam bleek ook tijdens de tweede SIJC wedstrijd in zijn thuishaven over de sterkste benen te beschikken. Hij was de enige Zwaluwenrenner is een grote kopgroep die al vroeg in de koers ontstond. Opnieuw waren het de renners van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cylingteam die hun stempel op de wedstrijd drukte.

Nijdam viel uiteindelijk met een 11e plaats net buiten de top-10. Gerjo Berentschot wist zich in de finale nog te tonen en eindigde als 17e. Wessel Zennipman bleek uiteindelijk de snelste sprinter uit de kopgroep, hij wist het te halen voor ploeggenoot Xaf Houwers.

Omdat er in de kopgroep alleen renners uit de A-categorie waren vertegenwoordigd draaide de wedstrijd in de B-categorie uit in een pelotonsprint die werd gewonnen door Machiel v.d. Beld. Sebastiaan Holleman was eerste Zwaluw op een 11e plek. Voor junior Livay Schotten was er een knappe 3e plek in de Categorie C, Sam Looman en Joost Reintjes wisten de wedstrijd als 4e en 6e te besluiten.

Volgende week zondag keert de SIJC terug naar Doetinhem. Zaterdags zal er gestart worden in Deventer.

Foto’s Maikel Sellink SIJC Eibergen
Uitslagen en standen SIJC competitie

Uitslag SIJC Doetichem 01-03-2015

01-03-2015

©Fotos: Maikel Sellink