Ziekte velt teleurgestelde Zwaluwen tijdens NK veldrijden

14 januari 2016 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Het weekend van 9 & 10 januari stond in het teken van het NK veldrijden in Hellendoorn. Namens RTV de Zwaluwen stonden er verscheidene renners in verschillende categorieën aan de start. Met Joris Nieuwenhuis en Marcel Scheffer waren er ook twee kanshebbers voor een podiumplaats op het Nederlands Kampioenschap.

Mooie ervaring voor Nieuwelingen en Masters

Zaterdag 9 januari stonden er bij de Nieuwelingen en bij de Masters 40+ en 50+ Zwaluwen aan het vertrek. Kanshebber Marcel Scheffer stond ondanks een vervelende griep toch aan de start. Maar na enkele rondes bleek dat de Doetinchemmer te veel last ondervond van zijn griep waardoor hij gedwongen werd uit de wedstrijd te stappen.

Nieuwelingen Sam Gademan en Sam Looman wisten de wedstrijden wel te volbrengen. Sam Gademan wist zich in een sterk veld naar voren te knokken en finishte op een 32e plek. Sam Looman werd 53e in het grote veld met Nieuwelingen. Later op de dag reed Laurens Nieuwenhuis naar een verrassende 23e plek tussen de Masters 50+. Ook Ronald Evers kon tevreden terug kijken op het NK, hij werd 45e.

Nieuwenhuis mist het podium

Met een verse overwinning in de Wereldbekermanche van Heusden-Zolder op zak leek Joris Nieuwenhuis voorafgaand aan het NK dé te kloppen man te zijn. Helaas voor Nieuwenhuis werd ook hij de dag voor het NK ziek en moest het zondag doen met een mindere conditie. Desondanks wist hij een goede prestatie neer te zetten door 4e te worden. Ook voor Joery Nijkamp verliep het NK niet vlekkeloos. De Junior kende een moeilijke wedstrijd waarin hij ook nog eens te maken kreeg met materiaalpech. Met een 33e plek eindigde Joery nog netjes in de middenmoot maar werd zijn gewenste top-15 notering niet gehaald.

©Foto: Facebook NK Veldrijden