Zwaluwen boeken mooie resultaten voorafgaand aan de Ronde van Gelderland

14 april 2016 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

De Amateurs en Masters reden afgelopen weekend wedstrijden in Steinfurt(D) en het Limburgse Kessel. In Steinfurt troffen zwaluwenrenners Rik van Dijken en Jos Kaal een groot peloton van 130 renners aan. Het peloton werd een mooie omloop van zo’n 9 kilometer voorgeschoteld die in totaal 7 keren afgelegd zou moeten worden. Ondanks de zware omloop en de talloze uitloop pogingen onderweg draaide het zondag uit in een massasprint.

Jos Kaal wist zich in die sprint goed van voren te manifesteren. Met een sterk eindschot lanceerde hij zich in zijn eerste koers van het jaar naar een nette tweede plek. Rik van Dijken bemoeide zich niet met het gedrang en eindigde in de buik van het peloton.

In Kessel reden namens RTV de Zwaluwen Joost Arentsen, Gerjo Berentschot, Ralf Scholten en Gideon van der Molen. Helaas voor Ralf Scholten moest hij al vroeg de strijd staken wegens lichamelijke klachten. De 3 overgebleven Zwaluwen vulde dat gat echter goed op door constant voorin de koers mee te doen. Een actieve koers werd niet beloond met een podiumplek maar met een 5e plek van Gerjo Berentschot mogen ze terugkijken op een geslaagde koers.

Aanstaand weekend staan er 2 speerpunten op het programma. Een aantal renners zullen naar Apeldoorn afreizen om daar de Ronde van Gelderland te rijden. De ‘thuisblijvers’ kunnen tijdens de Ben Visser Memorial hun hart ophalen op het thuisrondje in Doetinchem.

Deelnemers Ronde van Gelderland

Rik van Dijken
Martijn Goedings
Joost Horstink
Uli Roosendahl

Uitslagen

Rund um Steinfurt

1 Koehorst, Mirgo
2 Jos Kaal
3 Häusler, Heinz
4 Wolfkamp, Jos
5 Mölls Jörg
6 Janke Achim
7 Beckers, Rainer
8 Brune, Bernd
9 Vogt, Patrick
10 Fledderus, Herman

Ronde van Kessel

1 Imo de Pruijssenaere de la Woestijne
2 Marc van Grinsven
3 Rik Nederlof
4 Niels van der Pijl
5 Gerjo Berentschot
6 Joost Aelmans
7 Daan Bongers
8 Jorg Grunefeld
9 Arjan Seunninga
10 Eddy Hermsen
14 Joost Arentsen
22 Gideon van der Molen
DNF Ralf Scholten