Zwaluwen hebben een druk weekend voor de boeg.

no_image
4 april 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Veel Zwaluwen in koers

Dit weekend trekken veel Zwaluwen op pad om hun sterke benen te laten gelden in verschillende wedstrijden. De jeugdrenners rijden hun eerste NK-selectie wedstrijden, onder andere in onze eigen Jeugdronde. De Senioren trekken richting Brabant, Almere en Duitsland voor de nodige wedstrijdkilometers.

Zaterdag starten enkele renners van de Jeugdafdeling in Zwolle voor hun eerste, van in totaal 6, selectiewedstrijden voor het NK. Zondag zullen ze het iets dichter bij huis kunnen zoeken. Dan staat de SteRN jeugdronde van Doetinchem op het programma.

Martijn Goedings in actie tijdens de Sint Jozef Klassieker 2013
Martijn Goedings in actie tijdens de Sint Jozef Klassieker 2013

Afgelopen dinsdag werd er voor het eerst weer buiten getraind door de rennertjes. Maar toch is de eerste overwinning al binnen. We hopen op mooie wedstrijden en mooie uitslagen van onze jeugdrenners. Afgelopen winter hebben veel renners hard getraind en zich veelvuldig laten zien in de GOW, nu mogen ze het laten zien op de racefiets.

Zondag is een drukke dag voor de Zwaluwen-renners. Naast de jeugdronde wordt er ook de eerste semi-klassieker van het seizoen verreden voor de amateurs.

Sterke ploeg richting Brabant

In het Brabantse Someren start een grote ploeg van maar liefst 8 Amateurs en Masters aan de Sint Jozef Klassieker. Met Gerjo Berentschot en Wouter Hendriksen in de gelederen wordt er een mooie uitslag verwacht. Maar de Amateur-ploeg beschikt over meerdere sterkere renners. Joost Arentsen en Gijs ten Have lieten zich al veelvuldig zien in de voorbereidingswedstrijden, van hen mag dan ook zeker een sterk optreden verwacht worden. Er zijn ook 2 debutanten in de vorm van Gideon van der Molen en Rik Hetterscheid.

Bij de Master 50+ mogen we rekenen op de sterke Jelle Nijdam, die debuteert in het zwaluwenshirt én Berry Huntink. Dit duo reed al sterk in het voorseizoen, en Jelle is altijd iemand om rekening mee te houden in de laatste kilometers.

Loon naar werken in Almere?

In Almere rijden enkel zwaluwen een tijdrit. Onder meer Wesley Radstaak en Menno Dijs hebben zich weken, zo wel niet maanden, voorbereid op de 42 kilometer lange tijdrit.

Verder wordt er in het Duitse Uedem gereden door een groot aantal Zwaluwenrenners. De Zwaluwen zijn dus weer in alle uithoeken van Nederland, en zelfs Duitsland, te bewonderen. Nu hopen we dat al die positieve berichten omgezet worden in positieve resultaten.