Zwaluwen imponeren tijdens succesvolle Ronde van Stokkum

4 mei 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Hoge verwachtingen in aanloop naar Stokkum

De verwachtingen voorafgaand aan de Ronde van Stokkum waren dit jaar hoog. Bij de Sportklasse schiet Joost Arentsen de jongste weken in uitstekende vorm en bij de Amateurs rijdt Wouter Hendriksen de laatste weken een mooi stel ereplaatsen bijeen. Zij werden ondersteunt door een sterk, en groot, blok Zwaluwen.

De wedstrijd van de Sportklasse en Masters 40+ werd gedomineerd door Stanley Alards en Sjors Beijer die vrijwel de gehele wedstrijd op kop hebben gereden. Het tweetal had een mooie voorsprong opgebouwd en ze bleven dan ook de hele wedstrijd vooruit. Uiteindelijk bleek Sjors Beijer de sterkste van de twee te zijn. Stanley Alards moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Achter hen bevond zich het peloton met daarin vele Zwaluwen. Een sterke Joost Arentsen kon het verschil niet maken en eindigde op een 15e plek in de pelotonsprint. Waar Ruben Tolkamp de derde plek wegkaapte voor topfavoriet Marcel Alma.

Amateur categorie kleurt geel-blauw

De eerste startrij bij de Amateurs was geel-blauw gekleurd en dit beeld verdween de hele wedstrijd niet. De Zwaluwen reden een zeer attractieve koers en vielen vaak aan. Vele keren was het Gerjo Berentschot die probeerde om uit de greep van het peloton te komen. Ook Joost Horstink was vaak bij aanvalspogingen betrokken. Maar deze mochten niet baten, want wegkomen bleek vandaag zeer lastig.

En dat ondanks het welbekende rondje in Stokkum, dat zich laat kenmerken door drempels, klinkers, bochten en heel zwaar lopend vals plat. Het is een rondje waar doorgaans de sterkste renners naar voren komen. En dat gebeurde ook dit jaar.

Bij het ingaan van de laatste 3 ronden wisten Nederlands Kampioen Pascal Schoots, Wouter van Zanten en Willard Paalman zich los te maken van het peloton. Het leek er even op dat deze mannen om de zege gingen sprinten. Maar daar was Wouter Hendriksen het niet mee eens. Als een duveltje uit een doosje kwam hij naar voren en voegde hij zich bij de kopgroep die een kleine voorsprong op het jagende peloton hadden.

Hendriksen stuit op Schoots en van Zanten

Mede door het werk van Wouter Hendriksen bleef de kopgroep van vier vooruit. In de laatste ronde konden Maarten van Zanten en Michel Warlich zich nog bij de kopgroep voegen. In de sprint bleek Pascal Schoots uiteindelijk de snelste te zijn. Wouter Hendriksen werd teleurgesteld vierde achter de gebroeders van Zanten die wederom podium haalde. Met Rick Evers (13e), Martijn Goedings (14e), Gijs ten Have (15e), Joost Horstink(16e ) en Jeffrey Kimmels(20e) bij de eerste twintig hebben de Amateurs een dijk van een koers gereden!

Ook de organisatie kijkt terug op een succesvolle dag. Mede door het mooie weer was er veel publiek naar Stokkum gekomen om de renners aan te moedigen. Met ruim 125 deelnemers was ook deze editie weer drukbezocht, zeker gezien het feit dat er veel wedstrijden op de kalender stonden vandaag.

Volgende week staat er met de Ronde van Eibergen wederom een koers in de buurt op het programma. Het weekend erop wordt er in Aalten gereden. Ook bij deze twee koersen verwachten wij weer veel Zwaluwen aan het vertrek en hopen we natuurlijk op mooie resultaten!

Foto’s Ronde van Stokkum 2014 Amateurs

Foto’s door Studio de Raaf