Zwaluwen nemen drie podiumplekken mee vanuit Ootmarsum

19 mei 2016 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Op tweede pinksterdag werden er in Ootmarsum de Districts Kampioenschappen verreden voor de regio Oost. Namens RTV de Zwaluwen waren er renners in verschillende categorie├źn vertegenwoordigd. Al vroeg in de ochtend startte de Masters 30+. Gerjo Berentschot, Joost Arentsen, Gerrit Huinink en Dirk-Jan Velthorst vertegenwoordigden het Geel-Blauw.

Al in de eerste ronde ontstond een kopgroepje van 4 renners, waaronder Gerjo. Omdat er met Nederlands Kampioen Remco Bertelink van STMA Cyclingteam en Roy Roesthuis van OWC Oldenzaal de twee grootste ploegen uit het peloton vertegenwoordigd waren werd er in het peloton niet achtervolgd.

Gerjo reed in de laatste ronde nog weg te rijden uit de kopgroep, helaas liep zijn vluchtpoging op niets uit. In de sprint wist hij nog een knappe 3e plek uit de wacht te slepen! Joost Arentsen controleerde de vlucht in de achtergrond en sprintte nog naar een verdienstelijke 8e plek. Gerrit Huinink en Dirk-jan Velthorst hebben zich niet bemoeit met de sprint en eindigden in het peloton.

Eerste podium voor Meijer en Scholten

Later op de dag kwamen de Junioren en de Amateurs/Sportklasse aan bod. Bij de Junioren wist Niek Meijer samen met Lars Olde Meijerink en Yannick Vrielink te onstnappen uit het peloton. De kopgroep van die ging sprinten om de winst, uiteindelijk was het Lars Olde Meijerink die het haalde voor Yannick Vrielink en Niek Meijer. In de combiwedstrijd van de Amateurs en Sportklasse finishte Ralf Scholten als derde, daarmee reed hij naar zijn eerste podiumplaats!

Overige top-10 noteringen

Jos Kaal – 10e (Masters 40+)