Zwaluwen pakken podiumplaatsen op modderig NK Veldrijden

7 februari 2022 - Gepubliceerd in: Wedstrijden

Het waren een aantal bewogen weken voor de veldrijders binnen onze vereniging. De geldende corona maatregelen dreigde een streep te zetten door het NK veldrijden voor de jeugd- en mastercategorie├źn. Op de valreep werd er een kandidaat gevonden om het NK te organiseren en dat stond afgelopen weekend gepland in Hoogeveen.

De weersvoorspellingen beloofde een waar spektakel op zondag. Stormachtige omstandigheden en bakken regen toverde de grasbaan in het hoge noorden om tot een ware modderpoel. Een groot gedeelte van het parcours moest te voet worden afgelegd doordat het dusdanig was omgeploegd dat fietsen een onmogelijke opgave bleek.

Masters 40+

Al vroeg in de ochtend werden de Master 40+ weggeschoten. Aan het vertrek stonden Peter Kraaijvanger en Gideon van der Molen namens RTV de Zwaluwen. Kraaijvanger ging op zoek naar bevestiging van zijn goede vormpeil in de weken voorafgaand aan het NK. Een stabiel seizoen werd door hem bekroont met een prachtige 8e plek. Vlak daarachter eindigde Van der Molen op een hele knappe 15e plek. De marathon specialist die zich voor dit NK minitieus had voorbereid moest – door gebrek aan punten – achteraan starten. Een helse inhaalslag werd beloond met een mooie Top-15.

Masters 50+

Bij de Masters 50+ was titelkandidaat Ben Minkhorst van de partij. De ‘aardappelboer’ wist in het seizoen 2018-2019 nog de driekleur te bemachtigen en mag ook dit NK rekenen op een favorietenrol. In Hoogeveen was het lange tijd een nek-aan-nek race met rivaal Micha de Vries. Die naam doet wellicht een belletje rinkelen bij de wielerkenners en trouwe Zwaluwen volgers. De Vries was jaren geleden ook al rivaal van Marcel Scheffer.

Hoewel Minkhorst knap tegenstand wist te bieden was het Micha de Vries die uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Minkhorst eindigde op een mooie tweede plek.