Zwaluwen rijgen podiumplaatsen aaneen

10 mei 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Vorige week stond in Stokkum een belangrijke wedstrijd in het verschiet voor onze renners. Zowel bij de Sportklasse als bij de Amateurs stonden er veel Zwaluwen aan het vertrek, waaronder veel debutanten. De beruchte ronde in Stokkum eiste al snel vele slachtoffers, dit mede door het moordende tempo van vooral het Sportklasse peloton. De Zwaluwen wisten zich in al dit geweld prima staande te houden.

 

De Sportklasse renners Jelle Nijdam en Jos Kaal moesten toezien hoe Ruben Tolkamp en Pascal Schoots een voorsprong namen op het peloton. Uiteindelijk besloten de twee vluchters in een sprint de wedstrijd, deze werd gewonnen door Pascal Schoots. Schoots was vorig jaar nog winnaar van de Amateurwedstrijd, zijn overwinning was dan ook geen verrassing. De eerder genoemde Zwaluwen eindige in het peloton op een 15e en 16e plek.

Veel Zwaluwen aan het vertrek in Stokkum
Veel Zwaluwen aan het vertrek in Stokkum

Ook in de wedstrijd van de Amateurs reden twee man weg. Dit maal was hierbij wel een Zwaluwen renner aanwezig. Gerjo Berentschot reageert in de eindfase op een uitvalspoging van Teun Flint. Het peloton geeft de vlucht de zegen en laat ze begaan. Wetende dat Flint goed aan kan komen probeerde Berentschot hem te verrassen door de sprint al vroeg aan te gaan. Maar een sterke Flint kon de aanval pareren en sprinte vrij gemakkelijk naar winst voor een gefrustreerde Berentschot. In het achtervolgende peloton sprint Joost Arentsen naar een 9e plek. Hij zag een mooie klassering als sneeuw voor de zon verdwijnen door een valpartij voor hem in de laatste ronde.

Jeugdrenners op dreef in Enter

Het feit dat hij pas 1 maal buiten de top-5 is geëindigd dit wegseizoen zegt genoeg over het niveau van Wouter van de Weerdhof dit seizoen. In Enter maakte hij deel uit van een kopgroep van 4 renners. Uiteindelijk bleek het jeugdige talent de snelste van de 4 te zijn en behaald zo zijn 3e seizoenszege! Ook Marvin Peters reed een knappe wedstrijd, hij werd 3e bij de Categorie 4.

Horstink laat van zich horen in Hardenberg, een domper in Eibergen

In de Ronde van Hardenberg liet Joost Horstink zien wat hardrijden is. De enige Zwaluwenrenner aanwezig bleef het peloton voor samen met vluchtgenoot Ruben Tolkamp. De laatstgenoemde liet een week eerder in Stokkum al zien over goeie benen te beschikken. Tegen de rappe benen van Tolkamp was Horstink dan ook niet opgewassen, maar desalniettemin wist hij naar een knappe tweede plaats te rijden! Bij de Amateurs eindigde een ontevreden Berentschot op een 11e plaats, hij ging onderuit terwijl hij alleen weg was.

Horstink na een slopende Ronde van Hardenberg
Horstink na een slopende Ronde van Hardenberg

Eibergen werd vorig jaar gedomineerd door de Zwaluwen, met winst bij de Masters 50+ en Amateurs. Dit jaar stond titelverdediger Nijdam wederom aan het vertrek om te proberen het kunstje nogmaals te flikken. Hij stuitte echter op een sterk drietal en ervoer hoe lastig het was om weg te komen als men naar je kijkt. Achter dit drietal wist hij nog wel een mooie 5e klassering eruit te slepen. Berry Huntink wist als 20e te finishen na een zeer actieve wedstrijd in de voorste gelederen.

Bij de Amateurs werd de wedstrijd in de laatste ronde besloten. Evenals vorig jaar wist een eenling solo aan te komen. In de sprint van het jagende peloton wist Joost Arentsen zich als beste te plaatsen. Hij finishte op een 15e plek.

©foto’s:

Studio de Raaf

Stad Hardenberg

 

Ronde van Stokkum – sportklasse

15. Jelle Nijdam

16. Jos Kaal

30. Henk Chevalking

33. Tim Spijkers

36. Gideon Van Der Molen

47. Rik Hetterscheid

48. Georg Cornielje

50. Berry Huntink

 

Ronde van Stokkum – amateurs

2. Gerjo Berentschot

9. Joost Arentsen

10. Jan-willem Welberg

16. Joost Horstink

 

Jeugdronde van Enter

1. Wouter van de Weerdhof(cat. 6)

3. Marvin Peters(cat. 4)

 

Ronde van Hardenberg

2. Joost Horstink (Sportklasse/Mas. 40+)

11. Gerjo Berentschot (Amateurs)

 

Ronde van Eibergen – Amateurs

15. Joost Arentsen

20. Rick Evers

35. Jeroen Heusinkveld

45. Martijn Goedings

53. Niek Meijer

62. Gerjo Berentschot

72. Rik Hetterscheid

 

Ronde van Eibergen – Masters 40+

19. Jos Kaal

21. Georg Cornielje

30. Edwin Ruesink

39. Vasco De Kinkelder

 

Ronde van Eibergen – Masters 50+

5. Jelle Nijdam

20. Berry Huntink

34. Guido Mombarg

35. Mark Van Dijk

48. Henk Chevalking