Zwaluwen schitteren in Achterhoeks tweeluik

22 november 2015 | Gepubliceerd in: Jeugd, Wedstrijden

Het weekend van 21 & 22 november stond in het teken van het Achterhoekse tweeluik in de GOW. Zowel in Beek als in Varsseveld stonden vele Zwaluwen aan het vertrek en werden er mooie resultaten geboekt!

Jeugd bezet podia’s

Na een sterk optreden in de veldrit van Tilburg, waar Marvin Peters na een 4e plek wist te rijden, keek hij met vertrouwen uit naar de GOW ritten in Beek en Varsseveld. In beiden GOW’s kwam hij echter een sterkere Annemoon van Dienst tegen en moest hij genoegen nemen met een 2e plek, maar door zijn constante optreden blijft hij wel leider in het klassement. Achter Marvin grossierden Joris Reinderink en Wout Ruesink met een mooie podiumplaats en ereplaatsen in zowel Beek als in Varsseveld. Joris bezit momenteel de 2e plek in het klassement bij de Jeugd 3, Wout volgt met een 5e plek.

Gademan slaat toe op thuisgrond

Dat er zoiets als een thuisvoordeel bestaat dat bewees Sam Gademan afgelopen zaterdag in Beek. De geboren Beekenaar wist op eigen grond de overwinning bij de Nieuwelingen naar zich toe te trekken. Een dag later leek hij dicht bij een dubbelslag maar stuitte hij op een sterke Lars Loohuis. Door het sterke weekend pakte hij wel de leiding in het klassement.

Nijkamp vindt zijn weg door de modder

Bij de junioren waren de Zwaluwen opnieuw goed van voren te zien. Joery Nijkamp begon het weekend goed op het technische en zware parcours in Beek met een 4e plaats. Een dag later in Varsseveld bleek ook de modder hem goed gezind, gezien zijn 3e plaats. Ook Tim Putman(8e en 6e plaats) en Niek Meijer(7e in Varsseveld) reden goed vooraan mee.

Scheffer terug in ‘winning-mood’

Marcel Scheffer kwam na een zware blessure terug op topniveau en wist eerder dit jaar al 3 te worden op de Regio Kampioenschappen. Vandaag tijdens de GOW-rit tijdens het Achterhoek Wielerspektakel vocht hij een mooie strijdt uit met streekgenoot Patrick Somsen. De twee titanen bleven lang bij elkaar maar uiteindelijk bleek Scheffer toch de sterkste. Ook Edwin Reusink zien we na een minder seizoen weer vooraan mee strijden. De Varssevelder reed voor eigen publiek naar een 6e plek en bezit daardoor een 4e plek in het klassement.