Zwaluwen sluiten de SIJC-competitie in stijl af!

no_image
24 maart 2014 | Gepubliceerd in: Wedstrijden

Wederom veel starters in Doetinchem

Vandaag werd in Doetinchem de laatste wedstrijd in de Salland Ijsselstreek Competitie verreden. Er waren weer veel renners naar Doetinchem gekomen om nog de laatste punten te sprokkelen voor het eindklassement. Een groot peloton van meer dan 100 renners vertrok om iets na 10 uur voor hun wedstrijd over het Vredestein-parcours.

De gretigheid was in de beginfase duidelijk zichtbaar in het koersverloop. Door de hoge snelheid was het moeilijk wegkomen. Ondanks ontelbare uitlooppogingen wist er niemand in te slagen om weg te komen.

De koers barst los

Pas na goed een uur koers ontstond de eerste serieuze ontsnapping. Joost Horstink was namens RTV de Zwaluwen vertegenwoordigd in de kopgroep, in zijn gezelschap had hij Patrick Somsen(Peddelaars Aalten), Bor Houwers(Kanjers voor Kanjers Cycling Team) en Sander Olijve(RTC de Stofwolk Eibergen).

Mede door het afstopwerk van RTV de Zwaluwen en RTC de Stofwolk kon het viertal een voorsprong van 30 seconden opbouwen. Maar de mannen van Specialized Workfor.ce bleken nog strijdvaardig, zij reden dan ook het grootste gedeelte van het gat dicht. Toen Joost Horstink uit de kopgroep weg viel reden ook de Zwaluwen mee en was het overgebleven drietal binnen no-time gegrepen door het jagende peloton.

Dit gebeurde allemaal nadat Joery Nijkamp de sprint van de C-categorie won, en vlak voordat de B-categorie om de winst ging sprinten. Hier sprinte Gideon van der Molen naar een 6e plaats voor Rick Engelen die 9e werd.

Ondertussen hadden andere renners hun kans gegrepen om weg te glippen. Wederom was Bor Houwers bij deze ontsnapping betrokken. Samen met Remko Kramer(Marco Polo cycling) en Coen Bosch(DWV de Zwaluwen Deventer) ging hij op avontuur.

Nijdam trekt de registers los

Bij deze ontsnapping was geen enkel Zwaluw betrokken. Maar toen de B-categorie aan het uitbollen was van hun sprint konden een drietal Zwaluwen ongezien wegrijden. Jelle Nijdam, Berry Huntink en Wouter Hendriksen maakte jacht op de kopgroep, later sloot ook Siebe Vrieswijk(DWV de Zwaluwen Deventer) nog aan. Dit viertal maakte 5 ronden voor het eind aansluiting bij de kopgroep waardoor deze uit een 7-tal renners bestond.

Berry was al zeer actief geweest in de beginfase en moest bij een versnelling van Remco Kramer in de laatste ronde het 6-tal laten gaan, hij werd ondankbaar 7e. De uitlooppoging van Kramer leek te gaan slagen maar een oersterke Jelle Nijdam reed het gat op Kramer in één ruk dicht. Daardoor nam hij wel de overblijfselen van de kopgroep mee, inclusief Bor Houwers die hiervan profiteerde en naar winst sprinte. Nijdam wist nog op het nippertje tweede te worden voor Kramer. Elite-renners Coen Bosch en Siebe Vrieswijk wisten Wouter Hendriksen voor te blijven die 6e werd. Rick Evers werd 4e in de pelotonsprint en complementeerde daardoor de top-10.

Eindstand SIJC 2014