Zwaluwen zegevieren in Kessel en Borculo

12 april 2015 | Gepubliceerd in: Wedstrijden
Van de Weerdhof maakt een ereronde door Borculo
Van de Weerdhof maakt een ereronde door Borculo

Het weekend van 11 en 12 april waren de Zwaluwenrenners op meerdere fronten actief. De mountainbikers openden hun seizoen in Groesbeek, de jeugd reed een criterium in Borculo en in Kessel en Dronten reden de Amateurs een criterium.

In het Limburgse Kessel stond zondag 12 april namens RTV de Zwaluwen Gerjo Berentschot aan het vertrek. Gedurende de eerste helft van de wedstrijd bleef het vrij rustig. Halverwege de wedstrijd reden er negen renners weg uit het peloton. Berentschot had deze beslissende slag in eerste instantie gemist, maar nadat het tempo in het peloton terugviel, ging Berentschot alleen in de achtervolging. Twee ronden later wist hij de aansluiting te maken met het negental. De samenwerking in de kopgroep was goed en het tiental mocht gaan strijden om de overwinning.

Met nog tien ronden te gaan gooide Berentschot de knuppel in het hoenderhok met een eerste demarrage. In de daaropvolgende ronden volgden nog enkele aanvallen, allemaal zonder succes. Met nog ruim drie ronden te gaan demarreerde Berentschot opnieuw en kreeg een klein gaatje. Als een volleerd hardrijder wist hij dit gaatje tot de streep te behouden waar hij de sprintende menigte nipt voor wist te blijven.

Eerder op de dag reed de jeugd in de eerste Jeugdronde van Borculo. Twan Wolters, Morris Nibbeling, Marvin Peters en Wouter van de Weerdhof verdigden de kleuren van onze vereniging. Twan reed pas zijn tweede wedstrijd en eindigde op een knappe 20e plek. Morris wist net als in Zwolle en Doetinchem een mooie top 20 klassering neer te zetten door 15e te worden. Marvin Peters en Wouter van de Weerdhof gaven nog wat meer glans aan de dag. Marvin miste op een haar na het podium en eindigde met een 5e plek al voor de 4e maal dit seizoen in de top-5! Wouter van de Weerdhof mocht na een sterke wedstrijd plaats nemen op het hoogste treetje, de renner uit Lobith won in Borculo zijn 2e wedstrijd van het seizoen!

Een dag eerder toonde Joost Arentsen in de Ronde van Dronten ook over een goede vorm te beschikken. Hij had weliswaar de beslissende slag gemist maar wist in de slotfase toch nog weg te springen uit het peloton. Hij reed vervolgens naar een keurige veertiende plaats.

De mountainbikers kenden in Groesbeek een zware dag. Rick Evers en Jos Kaal reden namens de Zwaluwen de 70km, waar Gijs ten Have in het startvak voor de 105km verscheen. De verwachtingen voorafgaand aan de eerste marathonwedstrijd waren niet al te hoog gespannen. Gijs en Rick waren beiden net terug van ziekte en Jos kampt nog altijd met de nawee├źn van zijn blessure.

Echter lieten de mannen zien dat ze over karakter beschikken. Om 09:30u vertrok de langste afstand met in het midden van het veld Gijs ten Have. In de eerste van in totaal 3 ronden wist hij op te rukken naar de top-30 van de wedstrijd, die plek wist hij in de tweede ronde goed vast te houden. Echter in de laatste ronde ging langzaam het licht uit bij de 19-jarige Gendringenaar en moest hij teleurgesteld de race verlaten.

Rick Evers en Jos Kaal wisten wel aan de finish te komen. Hoewel het voor Jos, na een gebroken ketting, ook geen gemakkelijke opgave bleek wist hij toch naar zeer indrukwekkende 9e plek te rijden. Ook Rick Evers stemde zich tevreden met een 19e plek.